PENZIONERI IZ OBRENOVCA DOBIJAJU BESPLATNA PUTOVANJA I IZLETE: Niz programa namenjeni poboljšanju uslova života!
Penzioneri iz Obrenovca na izletu, Foto: GO Obrenovac

zasluženo

PENZIONERI IZ OBRENOVCA DOBIJAJU BESPLATNA PUTOVANJA I IZLETE: Niz programa namenjeni poboljšanju uslova života!

Na ovaj način GO Obrenovac vraća penzionerima za sve ono što su učinili za razvoj Obrenovca i naše Srbije

Objavljeno: 15:16h

Gradska opština Obrenovac je tokom 2017. godine pokrenula niz programa koji su namenjeni poboljšanju uslova života i društvenog aktivizma starijih sugrađana.

Jedan od tih programa koji je namenjen penzionerima, nastavlja se i tokom 2019. godine, a podrazumeva izlet za penzionere koji se organizuje u cilju unapređenja njihovog slobodnog vremena.

-Mi smo njima želeli da se odužimo na ovaj način, da im organizujemo besplatne izlete za obilazak naše prelepe Srbije i da na taj način upotpunimo njihovo slobodno vreme. Oni su to zaslužili a mi kao opština bićemo neko ko će pružiti jednake šanse svima. Za mlade smo spremili besplatna letovanja i zimovanja, kao i besplatan sport. Maturanti i studenti odlaze svakog leta na Zakintos, rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Penzioneri iz Obrenovca
Penzioneri iz Obrenovca foto: GO Obrenovac

U ovom našem programu do sada je bilo više od 5000 penzionera. Na ovaj način mi njima vraćamo za sve ono što su oni učinili za razvoj našeg Obrenovca i naše Srbije – istakao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

1 / 3 Foto: GO Obrenovac

Penzioneri su do sada bili u prilici da posete Oplenac, na brdu kraj Topole gde se nalazi zadužbina Karađorđevića i Kraljevi vinogradi. Nakon Oplenca, sledeći izleti su organizovani u Vojvodini, gde su stariji sugrađani imali priliku da posete manastir Novo Hopovo, jedan od najznačnijih spomenika kulture u Vojvodini podignut u četrnaestom veku, koji se nalazi na južnim obroncima Fruške gore, nedaleko od Iriga.

Penzioneri iz Obrenovca u Kraljevim vinogradima
Penzioneri iz Obrenovca u Kraljevim vinogradima foto: GO Obrenovac

Nakon obilaska manastira Hopovo, penzioneri krenuli su put Kovilja, gde su posetili rodnu kuću Laze Kostića, kao i manastir Kovilj.

1 / 3 Foto: GO Obrenovac

Posle Oplenca i Fruške Gore, obrenovački penzioneri bili su u prilici da posete i znamenitosti Smedereva. Izlet u Smederevu obuhvatao je obilazak Smederevske tvrđave, Starog grada i Vile Obrenovića.

Izlet u Loznici koji je sledeći organizovan obuhvatao je obilazak manastira Tronoša i mesta Tršić, rodnog mesta srpskog filologa i reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

Ovog proleća obrenovački penzioneri imaju priliku da tokom dvodnevnog izleta obiđu Vrnjačku Banju. Izlet će biti ispunjen brojnim zanimljivim sadržajima, pun druženja i pozitivne energije, a nastaviće se i u večernjim satima uz muziku.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta gradske opštine Obrenovac

(Espreso.co.rs/obrenovac.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.