SRBIJA JE POD SNEŽNIM PREKRIVAČEM! Ovo su NAJKRITIČNIJE TAČKE, građani se spremaju za NOVI UDAR
Idiličan, ali i nesvakidašnji prizor!, Foto: Facebook/Printscreen/Zlatarfest Nova Varoš

MEĆAVA

SRBIJA JE POD SNEŽNIM PREKRIVAČEM! Ovo su NAJKRITIČNIJE TAČKE, građani se spremaju za NOVI UDAR

Idiličan, ali i nesvakidašnji prizor...

Objavljeno:

Stanovnici Srbije danas se smrzavaju u pravom jesenjem danu, propraćenom upornom kišom. Građani su ponovo obuli čizme i natukli zimske jakne, a temperature nisu prelazile 10. podeljak, prenose beogradski mediji.

Međutim, kiša je u Sjenici prerasla u sneg koji, kako kažu građani, veje kao usred januara. Fotografije su zaista idilične, iako se ne uklapaju u ovo doba godine.

Već smo navikli da Sjenicu nazivaju srpskim Sibirom. Ova opština poznata je kao izrazito hladan kraj, a u zimskim danima ubraja se u najhladnija mesta u Evropi. Sneg je očigledno zbog specifične temperature i zavejao ovaj kraj.

Nevreme koje je pre par dana zahvatilo BiH stiglo je i u Srbiju. Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim delovima države pada i sneg.

Inače, kako najavljuju meteorolozi, toplije vreme očekuje se tek do subote. Dotad će Srbija ostati pod uticajem snažnog ciklona, čiji se centar nalazi nad jugom Italije, i koji utiče na vreme ne samo u našoj zemlji, već u celom regionu.

Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim delovima države pada sneg. Sneg je na Pešteru, Zlataru i Novoj Varoši.

Iako sneg u maju nije baš nepoznata pojava u ovim krajevima ipak je niko nije očekivao posle temperatura koje su prelazile i dvadeseti stepen celzijusa pre samo dva dana.

Prema najavama meteorologa lepše vreme očekuje se tek za vikend. Dotle ćemo biti pod uticajem ciklona čiji je centar nad jugom Italije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.