JEDAN MEJL JE NAPRAVIO OPŠTI HAOS! Ambasada Srbije u Beču upozorava naše građane na veliku prevaru!
Beč, Foto: Profimedia

VODITE RAČUNA

JEDAN MEJL JE NAPRAVIO OPŠTI HAOS! Ambasada Srbije u Beču upozorava naše građane na veliku prevaru!

Upozoravaju na prevaru udruženja koja neovlašćeno nude konzularne usluge

Objavljeno:

Ambasada Republike Srbije u Beču na svojoj zvaničnoj stranici objavila je upozorenje za svoje državljane koji se mogu susresti sa najnovijim pokušajima prevare različitih pojedinaca i organizacija.

Ovog puta u pitanju su udruženja koja neovlašćeno nude konzularne usluge, odnosno pravnu i stručnu pomoć našim državljanima na teritoriji Austrije, ali i zemljama zapadne Evrope.

- Upozoravaju se građani da ukoliko im se obraćaju lica, odnosno organizacije (udruženja), koja „nude“ konzularne usluge pozivajući se na ugovorno regulisanu saradnju sa Ambasadom Republike Srbije u Beču, odnosno Konzularnim odeljenjem, kao i Generalnim konzulatom u Salcburgu, da takva saradnja nije nikad uspostavljena - navodi se na sajtu ambasade Srbije u Beču.

Još dodaju da diplomatsko konzularna predstavništva Republike Srbije u Republici Austriji pružaju usluge našim građanima u skladu sa zakonom efinisanim nadležnostima, kao i do sada, te da je nuđeno posredovanje od strane novih organizacija i udruženja protivpravno.

foto: Printscreen/Ambasada Srbije u Beču

Inače, kako su objavili mediji u Beču, povod za saopštenje naše ambasade je mail koji je stigao na adrese viđenijih građana i organizacija Srba, a u kom je naznačeno da sa radom počinje „Koordinacioni centar Sindikata Policije i Policijskih starešina Austrija".

U mailu navodno piše da je centar ovlašćen od strane MUP, Ministarstva inostranih poslova i konzulata Republike Srbije, a da će se baviti kreiranjem mreže saradnika, izdavanjem upravnih dokumenata i pružanja pravnih usluga našim građanima u Austriji, "bez potrebe za putovanjem u Srbiju" i naravno " uz ekonomski interes".

BONUS VIDEO:

OVAJ ČOVEK JE PREVARIO SIGURNU SMRT! Automobil mu razvaljen u sudaru, a on mirno sedi i čeka hitnu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.