BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA TUŽIO NOVINARA KOME JE ZAPALJENA KUĆA! Tvrdi da mu je naneta DUŠEVNA BOL
Dragoljub Simonović, Foto: Printscreen / Youtube

SKANDALOZNO

BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA TUŽIO NOVINARA KOME JE ZAPALJENA KUĆA! Tvrdi da mu je naneta DUŠEVNA BOL

Simonović je, osim Jovanovića, tužio i urednika „Žig infa“ Željka Matorčevića i Srećka Vasića...

Objavljeno: 13.05.2019. 19:55h
  • 35

Na Svetski dan slobode medija, na adresu izgorele kuće u Vrčinu novinara portala „Žig infoMilana Jovanovića, stigla je tužba od bivšeg predsednika Opštine Grocka, optuženog da je naručio njeno paljenje Dragoljuba Simonovića.

Simonović je, osim Jovanovića, tužio i urednika „Žig infa“ Željka Matorčevića i Srećka Vasića, bivšeg komunalnog inspektora Grocke i sagovornika u tekstovima koji su objavljeni na ovom sajtu. On traži da sud usvoji tužbeni zahtev zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke koji su podneli Matorčević, Jovanović i Vasić.

U tužbi stoji da su se Matorčević, Jovanović i Vasić, zajedničkim podneskom 3. septembra prošle godine obratili Opštinskom pravobranilaštvu Grocke iznoseći „vrlo uvredljive kvalifikacije“ na račun Simonovića „povređujući mu čak i najdublja osećanja prema ocu“, zbog čega Simonović traži 300 hiljada dinara.

Kako piše u tužbi Dragoljuba Simonovića u koju je UNS imao uvid, Željko Matorčević je u više navrata objavljivanjem tekstova na raznim internet stranicama izuzetno uvredljive sadržine uzrokovao štetu Simonoviću.

 

Etiketiranje bilo kog lica da ima ‘bahato, nehumano i nadasve nemoralno i kriminogeno ponašanje’, da je ‘oholi, sujetni i samovoljni vlastodržac’, da je njegovo shvatanje politike ‘otimačina i kriminalne radnje’ …tom licu nanosi psihički bol, povređuje ugled i čast ličnosti i uzrokuje strah“, navodi se u tužbi Simonovića.

Zbog činjenica da je podnesak Matorčevića, Jovanovića i Vasića poslat u vreme kada je Dragoljub Simonović bio predsednik Opštine Grocka, u tužbi se navodi da to „posebno doprinosi intezitetu psihičkog bola“, jer su on, njegovi preci i potomci gradili dobre međusobne odnose i poštovanje među sugrađanima.

O ovome najviše svedoči činjenica da je na poslednjim lokalnim izborima ubedljivu pobedu odnela lista čiji je podnosilac bio Dragoljub Simonović, a kao što vam je poznato kod sprovođenja lokalnih izbora je upravo lični kvalitet i sposobnost lica sa liste presudna za izbornu pobedu“, navodi se u tužbi.

U tužbi se ističe „nije potrebno posebno ni obrazlagati koliku stigmu i duševni bol nanosi Simonoviću tvrdnja da mu je otac incestoidan“.

Novinar „Žig infa“ Milan Jovanović rekao je UNS-u da navodi iz tužbe, da su u podnesku naveli da mu je otac incestoidan, nisu tačni.

Pod plaštom stranačke pripadnosti, krijući se u senci Vučića, nanosiće nenadoknadivu štetu i Gročanima i Republici i stranci i samom predsedniku, oholi, sujetni i samovoljni vlastodržac, predsednik Opštine Dragoljub Simonović svakodnevno, već punih šest godina, istrajava u nezakonitim i kriminalnim radnjama zarad ličnog bogaćenja i koristi“, navodi se u podnesku.

U njemu stoji da je ukupno imanje koje je Simonović posedovao dok je bio „kontrolor kola u JP Železnice Srbije sa srednjom školom za mašinskog konstruktora, kuća od 50m2 i nešto okućnice“, a da nakon ulaska u politiku on počinje „vrtoglavo da se bogati“.

Za samo šest godina vladanja Simonovićevo bogatstvo dobija ekstremne razmere. Proširio je kuću na oko 1000 kvadrata; sagradio kćerki novu kuću sa dve garaže; u Maloj Ivanči sagradio tašti kuću sa tri garaže, postavio skupocenu ogradu od kovanog gvožđa, dvorište popločao kamenom; sagradio vilu na Srebrnom jezeru od oko 500 kvadrata; izgradio sopstvenu marinu za jahtu; došao u posed parcele PKB Voćarske plantaže koju izdaje u zakup EKO Grocka; došao u posed stana (vodi se na kćerku) u ulici Knjeginje Zorke br. 11…“, navodi se podnesku.

U podnesku Pravobranilaštvu Grocke podnosioci su postavili 30 pitanja, između ostalog i zašto nema odgovora na: krivične prijave zbog zloupotrebi ovlašćenja i pronevera, sukob interesa, zaposlenje u javnim preduzećima porodice Dragoljuba Simonovića…

Na kraju podneska, čiji su potpisnici i 50 Gročana, ističe se da „mnogi građani ne smeju da potpišu peticiju, navodeći da se plaše odmazde, jer je takvih primera već bilo“.

(Espreso.rs / UNS.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media