OVO JE NAJTAČNIJA PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA: Pljuštaće u celoj Srbiji, vodostaji na Savi u PORASTU!
Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna oko 19 stepeni, Foto: Beta / Dragan Gojić

promenljivo VREME

OVO JE NAJTAČNIJA PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA: Pljuštaće u celoj Srbiji, vodostaji na Savi u PORASTU!

Danas i sutra ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, u zapadnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj oko 60 l/kv.m

Objavljeno:

Republički hidrometerološki zavod ponovio je upozorenje da se od danas do petka očekuje velika količina padavina u našoj zemlji.

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine se očekuju u severnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlje.

Danas i sutra ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, u zapadnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj oko 60 l/kv.m.

Tokom noći, sutra i u noći ka sredi na području Srbije ukupna količina padavina u većini mesta od 20 do 40, lokalno i oko 60 litara po kvadratnom metru što će uticati na umerene porasta vodostaja na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Кolubari, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Кubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave koji će od 14. do 17. maja biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa na bujičnim pritokama ovih reka", poručuju iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Takođe, vodostaji na Savi će narednih dana biti u većem porastu zbog prognoziranih većih količina padavina.

Vodostaji na Savi će, usled registrovanih i prognoziranih većih količina padavina, narednih sedam dana biti u većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava kod Šapca 16. maja", zaključuju iz Hidrometeorološkog zavoda.

Tokom današnjeg dana će biti svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine u severnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima. Vetar umeren, povremeno jak, uglavnom istočni i severoistočni. Najviša temperatura od 17 do 22 stepena.

Sutra se očekuje kiša u centralnim i južnim krajevima sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni, na jugu i istoku istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 13 °C, najviša dnevna od 10 °C na zapadu i severozapadu do 19 °C na istoku i jugoistoku Srbije.

Prognoza vremena do 21. 05. 2019 godine

Do petka umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Od subote promenljivo i toplije, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena i retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Prosečna temperatura za Beograd za drugu dekadu maja jutarnja od 12 do 14, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni.

Upozorenje za područje Srbije na obilne padavine

Od 13 do 15.05.2019. godine tokom noći, sutra i u noći ka sredi u većini mesta očekuje se ukupna količina padavina od 20 do 40 mm, lokalno i oko 60 mm i sutra se na području Beograda očekuje oko 30 mm kiše.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.