OPREZ! NOVA PREVARA HARA SRBIJOM: Ako dobijete ovakav mejl moguće je da ste žrtva OBMANE!
Ako dobijete ovakav mejl moguće je da ste žrtva OBMANE!, Foto: Profimedia

pazite se

OPREZ! NOVA PREVARA HARA SRBIJOM: Ako dobijete ovakav mejl moguće je da ste žrtva OBMANE!

Informišite se!

Objavljeno:

Proteklih nekoliko dana stanovnicima Srbije stižu mejlovi u kojima se opominju u vezi sa upotrebom softvera koji nije legalan.

Pozvani su svi da prvo ispitaju da li je legalan softver koji koriste, a pružena je mogućnost da se proveri ispravnost programa koji koriste na sajtu Poreske uprave.

Pošiljalac ovog mejla je Poreska uprava, a sadržaj poruke je sledeći:

"Poštovani,

Podsećamo Vas da korišćenje nelegalnog softvera predstavlja povredu zakonom zaštićenog autorskog prava, koja povlači odgovornost po odredbama Zakona o autorskim i srodnim pravima i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala.

Zato Vas pozivamo da u svom poslovanju koristite licenciran softver na računarima kako ne bi odgovarali za učinjeni prekršaj, odnosno privredni prestup.

Na internet stranici Poreske uprave objavljena je Kontrolna lista za kontrolu softvera kako bi mogli da se blagovremeno informišete o pitanjima i radnjama koje ćemo primenjivati u redovnom inspekcijskom nadzoru. Listu možete preuzeti putem linka:

http://www.poreskauprava.gov.rs/aktuelnosti/Ostalo/3525/inspekcijski-nadzor---kontrolne-liste.html

Samoproverom (popunjavanjem ove kontrolne liste pre inspekcijskog nadzora) možete proceniti stepen rizika i preduzeti mere za otklanjanje istog.

Detaljnije informacije po pitanju prava intelektualne svojine na računarske programe i baze podataka možete pronaći na sajtu Poreske uprave:

http://www.poreskauprava.gov.rs/o-nama/softver/legalnost.html"

Da li ovakvi mejlovi označavaju kraj sveopšte piraterije, koja je u našoj zemlji postala najnormalnija pojava.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.