USKORO I AUTOPUT BEOGRAD-SARAJEVO! Majstori koji će ga praviti došli iz Turske
Trenutno je uposleno 35 majstora iz Turske, u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i priprema terena, Foto: Marina Lopičić

noviteti

USKORO I AUTOPUT BEOGRAD-SARAJEVO! Majstori koji će ga praviti došli iz Turske

Radovi na deonici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 km, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja

Objavljeno:

Na području Sremske Rače počele su pripreme na površini od pet hektra za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Trenutno je uposleno 35 majstora iz Turske, u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i priprema terena.

Na ovom delu, gde se Sremska Mitrovica graniči sa Republikom Srpskom gradiće se 23 km puta sa dve petlje, most preko reke Bosut i Save. Ceo posao je procenjen na 250 miliona evra.

Radovi na deonici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 km, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

- Ovde će biti izgrađeno više desetina objekata gde će biti smešteno do 1.000 radnika. Pored kampa biće izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze - kaže Miroslav Jokić, načelnk Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

Na putu prema BiH, kroz naseljena mesta Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

- Posle izgradnje ovog autoputa i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu ili Bosut, kaže Radivoje Golubović, predsednik Saveta MZ Sremska Rača.

Bonus video

(Espreso.co.rs/E kapija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.