NAJVEĆA ZABLUDA MNOGIH VERNIKA: Brojanica NIJE TALISMAN ILI NARUKVICA ZA SREĆU! Evo za šta služi!
Brojanice na ruci, Foto: Dragana Udovičić

DA LI STE ZNALI?

NAJVEĆA ZABLUDA MNOGIH VERNIKA: Brojanica NIJE TALISMAN ILI NARUKVICA ZA SREĆU! Evo za šta služi!

Brojanicu prilikom molitve držimo u levoj ruci zato što se desnom rukom u to vreme osenjujemo krsnim znamenjem te ne možemo brojanicu držati

Objavljeno: 26.05.2019. 12:37h
  • 41

Nošenje brojanice na levoj ruci, kao i njeno držanje u levoj ruci prilikom molitve, je čisto praktična stvar. Nije simboličke ili kanonske prirode, te nas i ne obavezuje da moramo tako postupiti, prenose beogradski mediji. 

Brojanicu prilikom molitve držimo u levoj ruci zato što se desnom rukom u to vreme osenjujemo krsnim znamenjem te ne možemo brojanicu držati, odbrojavati molitve i krstiti se u isto vreme jednom rukom.

Kada brojanicu ne koristimo prilikom molitve – a to je njena JEDINA uloga, onda je najbolje da je odložimo negde na neku policu ili stočić gde držimo molitvenik, Psaltir, Sveto Pismo koje koristimo prilikom molitve.

Takođe brojanicu možemo nositi sa sobom, ako recimo idemo na put ili slično. Tada je možemo spakovati zajedno sa molitvenikom ili je staviti oko zgloba leve ruke, oko kaiša na pasu ili u džepu košulje.

foto: prentscreen

Zašto leva ruka

Brojanicu treba nositi kao molitveni znak koji je veza sa Gospodom, nemojte nikada pred svima da se molite i “masete” njome, vec diskretno tvorite molitvu. Brojanica nije nikakav talisman „narukvica za sreću“, kao ni „narukvica da deca lepo spavaju i svašta ne sanjaju“. Njena jedina uloga i svrha se može pojmiti samo kroz molitvu i nikako drugačije.

BONUS VIDEO:

TINEJDŽER (15) SLETEO S PUTA, PA SE ZAKUCAO U DRVO: Stravične scene sa mesta teške nesreće u Umčarima... Razbacani delovi mercedesa, krv na sve strane, komšije čule JAK UDARAC (UZNEMIRUJUĆI FOTO, KURIR TV)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media