NA RAVNOJ GORI ČETNICI SEVER UTRČALI U MASU I NAPRAVILI PIČVAJZ! Haos na četničkoj proslavi
Četnici / ilustracija, Foto: Demir Dervišagić

O ČEMU JE REČ?

NA RAVNOJ GORI ČETNICI SEVER UTRČALI U MASU I NAPRAVILI PIČVAJZ! Haos na četničkoj proslavi

Pripadnici Ravnogorskog pokreta obeležili su po 29. put "četnički ustanak"

Objavljeno:

Srpski pokret obnove (SPO) saopštio je da najoštrije osuđuje rušenje jarbola i paljenje stranačke zastave navodeći da je to danas na Ravnoj gori uradila grupa ljudi u majicama s natpisom: "Četnici Sever".

"Do huliganskog napada došlo je na imanju SPO, u neposrednoj blizini spomenika generalu (Dragoljubu Draži) Mihailoviću oko 14. 30, pošto je bio završen zvanični program obeležavanje 78. godišnjice ustanka Ravnogorskog pokreta protiv nacističke okupacije Kraljevine Jugoslavije", navedeno je u saopštenju. Stranka je navela da su pripadnici MUP-a Srbije sprečili vandalski čin većih razmera, jer su "intervenisali i prekinuli agresivno ponašanje grupice izgrednika i očiglednih političkih provokatora, koji su fizički nasrtali na članove SPO".

"Očekujemo da će privedena trojica napadača biti procesuirana za nedelo na Ravnoj gori, posle skupa koji je mirno protekao, kao i svi ostali u proteklih 29 godina, od kako SPO na ovoj planini organizuje Sabore", ističe se u saopšenju.

Pripadnici Ravnogorskog pokreta obeležili su danas po 29. put "četnički ustanak", dolazak komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Draže Mihailovića na Ravnu goru.

Ravnogorski pokret neguje i čuva tradiciju Jugoslovenske vojske, kasnije Jugoslovenske vojske u Otadžbini i na taj dan organizuje okupljanje preživelih ratnika udruženja oslobodilačkih ratova, porodica, simpatizera i poštovalaca prvog gerilca Evrope, njegovih oficira i boraca, navedeno je u najavi skupa.

Ravnogorci, kao čuvari slobodarskog duha kroz istoriju uvek ovoj proslavi daju značajnu podršku i u njoj svi aktivno učestvuju.

BONUS VIDEO:

I BIKOVI BI NA TRAMBOLINU? Ovaj je probao, ali se nije baš najsrećnije završilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Modno.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.