U SLAVU DRAŽI: Danas u Beogradu šetaju Matija Bećković, Leon Kojen, Milan Veruović, Dušan Savić, Mihailovićev unuk
Draža Mihailović, Foto: Wikipedia

I ONI SU NA ULICI

U SLAVU DRAŽI: Danas u Beogradu šetaju Matija Bećković, Leon Kojen, Milan Veruović, Dušan Savić, Mihailovićev unuk

Šetnja će okupiti zagovornike obnove Kraljevine Srbije, kao i poštovaoce generala Dragoljuba Draže Mihailovića

Objavljeno: 09:21h

Pokret obnove Kraljevine Srbije poziva građane na monarhističku i antifašističku šetnju „U slavu Draži!“, koja će se održati u nedelju, 12. maja, u 12 časova, u centru Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, šetnja će okupiti zagovornike obnove Kraljevine Srbije, kao i poštovaoce generala Dragoljuba Draže Mihailovića. Skup počinje tačno u podne, ispred Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, gde će, kako se navodi, biti iznete činjenice i precizni i neoborivi dolazi da je pokret Draže Mihailovića bio ne samo antifašistički, nego i glavni neprijatelj nemačkog okupatora.

Prisutnima će se obratiti kod Delijske česme unuk generala Draže Mihailovića, Vojislav Mihailović, narodni poslanik i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković, predsednik Udruženja „Jugoslovenska Vojska u Otadžbini“ Miloš Pavković, istoričar Nemanja Dević i drugi.

Prvu veliku monarhističku i antifašističku šetnju u Beogradu i Srbiji organizuju: Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Jugoslovenska vojska u otadžbini, Ravnogorski Pokret, Gvozdeni Puk, Ujedinjeni Ravnogorski Pokret Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, Četnici 1848, Liga za restituciju.

U šetnji će uzeti učešće veliki broj naših intelektualaca među kojima su akademik Matija Bećković, Leon Kojen, Olgica Batić, istoričari Bojan Dimitrijević, Nemanja Dević, Kosta Mikolić i Srđan Cvetković, Milan Veruović, bivši fudbaler Dušan Savić i drugi, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

I BIKOVI BI NA TRAMBOLINU? Ovaj je probao, ali se nije baš najsrećnije završilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.