23. PROTEST JEDAN OD PET MILIONA: Demostranti se okupili na Terazijama u centru Beograda
1 od 5 miliona, protest u Beogradu, Foto: Espreso

PROTESTI!

23. PROTEST JEDAN OD PET MILIONA: Demostranti se okupili na Terazijama u centru Beograda

Protest je počeo oko 18 časova kod Terazijske česme, a građanima se obraćaju glumac Hadži Nenad Maričić i advokat Vladimir Gajić

Objavljeno:

U Beogradu se održava dvadeset treći protest pod nazivom "Svi kao jedan – jedan od pet miliona".

Protest je počeo oko 18 časova kod Terazijske česme, a građanima se obraćaju glumac Hadži Nenad Maričić i advokat Vladimir Gajić koji je zastupao uhapšenog studenta Miodraga Simovića, jednog od organizatora protesta.

Simović je poručio da se sa šetnjom neće prestati.

"Živimo u Republici Srbiji koja je prestala da bude republika i u kojoj jedan čovek drži svu vlast. Bio sam hapšen i sada sam na slobodi, i za to je zaslužan advokat Gajić", rekao je Simović.

Od Terazijske česme građani će se, kako je najavljeno, uputiti ka zgradi RTS-a, preko Trga Nikole Pašića, Dečanske, Nušićeve i Svetogorske ulice.

Nakon zgrade RTS-a učesnici će šetati ka "Slobodnoj zoni" u Pionirskom parku.

Šetalo se i u Kragujevcu. Osamnaesti protest počeo je okupljanjem u centru grada, a zatim su građani prošetali ulicama do Đačkog trga. Kako kažu, ujedinila ih je borba za bolji i pravedniji sistem.

Na skupu nije bilo stranačkih obeležja, a Kragujevčani su svoje nezadovoljstvo stanjem u gradu i državi iskazali duvanjem u pištaljke.

U protesnoj koloni bili su i istoričar i funkcioner Narodne stranke Čedomir Antić i zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović. Oni su se i obratili građanima na Đačkom trgu.

BONUS VIDEO:

I BIKOVI BI NA TRAMBOLINU? Ovaj je probao, ali se nije baš najsrećnije završilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.