NISAM ČLAN SNS, UDARIO SAM JER SU ME JURILI: Spreman sam da se izvinim Marku, meni ovo ne treba!
Strahinja R. koji je udario Marka Dragoslavića pesnicom u glavu, Foto: Printscreen / Espreso.co.rs

INCIDENT NA TRGU REPUBLIKE

NISAM ČLAN SNS, UDARIO SAM JER SU ME JURILI: Spreman sam da se izvinim Marku, meni ovo ne treba!

Ekipa našeg portala razgovarala je sa Strahinjom R. koji je Marka Dragoslavića juče udario pesnicom u glavu posle verbalnog okršaja

Objavljeno: 21:43h
Milica Božinović

Nakon okončanja još jedne blokade radova na Trgu Republike došlo je do incidenta u blizini Narodnog pozorišta. Kako se moglo videti na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, stariji gospodin je udario pesnicom u glavu Marka Dragoslavića, člana Narodne stranke.

Na Dragoslavovićevom Tviter profilu ubrzo nakon incidenta objavljen je snimak na kome se vidi trenutak kada ga stariji prolaznik udara, a on pada preko metalne ograde i ostaje da leži, dok prolaznik počinje da beži.

Dragoslavić je uz snimak napisao: "Pesnicom u glavu, SNS batinaš! Prvo mi je opsovao majku! Kada sam prišao da ga pitam zašto je to uradio, SNS batinaš me je pesnicom udario u glavu!"

Nešto kasnije objavljen je još jedan snimak iz drugog ugla, na kome se vidi pomenuti sukob i čuje niz uvreda između Dragoslavića i starijeg čoveka, koji u jednoj ruci drži kese.

"Ajde leči se", govorio je Dragoslavić prolazniku dok se on udaljavao, da bi se zatim vratio i krenuo ka Drgaoslaviću rukom, na šta ga je on pitao "gde ćeš tom ručicom".

Čovek opet odlazi, dok Dragoslavić s još jednim momkom ide za njiim i upućuje psovku „"Je*em te, u usta te je*em, pu, crko dabogda", a stariji čovek mu na to odgovara "p*zda ti materina". Dragoslavić zatim opet kreće ka njemu sa pitanjem "kome p*zda materina", a onda dobija udarac pesnicom u glavu.

Ekipa Espresa pronašla je starijig gospodina sa snimka, Strahinju R. (68), koji je u razgovoru za naš portal ispričao svoju verziju događaja.

Naime, Strahinja nam je rekao da je povodom incidenta koji se juče odigrao dao izjavu u policijskoj stanici, da je na licu mesta intervenisala i Hitna pomoć, kao i da mu je krivo što je do incidenta uopšte i došlo.

Strahinja R. koji je udario Marka Dragoslavića pesnicom u glavu
Strahinja R. koji je udario Marka Dragoslavića pesnicom u glavu foto: Filip Plavčić

- Bio sam kod obućara, pa zatim svratio do pekare. Prolazio sam pored Trga kada sam video Simu Spasića i čuo da preko megafona kaže: "Sramota je šta rade zbog žrtava na Kosovu". Prišao sam mu, potapšao ga po ramenu i rekao mu da ima pravo, zato što je moj rođeni brat, sada će 20 godina otkad je preminuo, zbog takve situacije umro u 47. godini - obajšnjava naš sagovornik i dodaje:

- Tada sam se okrenuo i primetio da me neki dečko slika telefonom. Upitao sam ga zašto to radi, ali on nije hteo da mi odgovori. Ovaj drugi s naočarima što je bio s njim, rekao mi je, "a što da te ne slika". Ja sam im rekao da nije dozvljeno slikanje, ako ja ne dozvolim. Da sam znao ko su i šta su, samo bih produžio, da izbegnem takve stvari, pa meni ovo ne treba. Zatim je počela svađa. Psovali su me, da ne ponavaljam šta su sve izgovorili, ja sam rekao "piz*a ti materina". Krenuo sam, hteo sam da odem, ali oni su krenuli za mnom. Šta sam drugo mogao da očekujem nego da će da me biju? Kada sam se okrenuo, on me je pljuno, pa opet krenuo s psovkama, a onda sam opet krenuo da idem. Kada sam se opet okrenuo ka njima, ispružio sam ruku i udario ga, i on je više teatralno pao, nego od udarca. Pogledajte moju ruku, nema ničega - kaže Strahinja.

Napominje da nije trenirao boks, niti mu je bila namera da bilo koga povredi, već da se samo branio.

- Bio sam u strahu i reagovao. Ta ograda nije bila ni pričvršćena, lako je pala. Ja sam nakon što sam ga udario počeo da bežim, da jurim, a oni su krenuli da trče za mnom i da me snimaju i dalje. Bežao sam, jer siguno nisu hteli da me poljube i zagrle. Njih četvorica su me uhvatili na samom ćošku pozorišta. Pojavio se jedan momak koji je viknuo da me puste, predstavio se kao policajac i oni su stali. Zatim se pojavio inspektor, rekao meni da sednem i nešto pričao s njima. Ubrzo je došla i Hitna pomoć, koja je pregledala ovog dečka što sam ga udario. Ja sam pitao policiju da li smem da mu priđem da se izvinim, jer mi je bilo krivo, te stvari me uopšte ne zanimaju, ali taj momak, Marko, je samo odmahnuo rukom, a Bastać, koji je takođe trčao za mnom kada sam počeo da bežim, rekao mi je "dovoljno si već uradio".

Strahinja je dao izjavu u policijskoj stanici
Strahinja je dao izjavu u policijskoj stanici foto: Filip Plavčić
Strahinja je dao izjavu u policijskoj stanici
Strahinja je dao izjavu u policijskoj stanici foto: Filip Plavčić

S obzirom na to da se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Strahinja član Srpske napredne stranke, pitali smo ga da li je to istina i da li je u stvari član bilo koje političke partije.

- Ne! Nisam član ni SNS, ni bilo koje druge stanke. Nikad nisam ni bio. Moj pokojni brat i otac su bili članovi Socijalističke partije, ja nikada. Eto, ako uspeju da nađu bilo koju partijsku knjižicu s mojim imenom, neka je objave. U vojsci kad sam bio u Ulcinju molili su me da budem u Savezu komunista, rekao sam ne! Ne interesuje me to. Ja nisam klinac, nisam neobrazovan. Krivo mi je što sam dozvolio sebi tako nešto. Ja mu jesam uzvartio na psovke, takođe psovkama, ali to je bilo u afektu.

Strahinju smo upitali i šta misli o radovima na Trgu Republike, kao i blokadama.

- Mislim da država treba da radi svoj posao. Ona rupa tamo sad smeta svima, ali pustite ih neka naprave, pa ako ne bude dobro, neka ruše. Ja idem na Beograd na vodi da šetam, iako ga je napravila ova vlast. Vozim se mostom na Adi, iako ga je napravio Đilas. Mene to ne interesuje. Ko je pravio pravio je, ko nije nije, država je takva oduvek i gotovo.

Za kraj, naš sagovornik napominje da je spreman da se vidi s Markom Dragoslavićem i da mu se izvini.

- I juče sam želeo da mu pružim ruku i da se izvinim, on je to odbio. Ja sam spreman da mu kažem izvini i da porazgovarmo, ako on na to pristane - zaključuje Strahinja.

BONUS VIDEO: KAŽU MI DA SAM ŠIPTAR I DA MORAM DA SE SELIM: Mon Gjuraj, pekar iz Borče otvorio dušu za Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.