ZNAKOVI SU UPOZORENJE ZA VOJSKU SRBIJE: KFOR započeo opsežnu akciju duž administrativne linije sa Kosovom
KFOR, Foto: Printscreen / Facebook

čemu to?

ZNAKOVI SU UPOZORENJE ZA VOJSKU SRBIJE: KFOR započeo opsežnu akciju duž administrativne linije sa Kosovom

Naglašava se da je ALR "referentna linija, uspostavljena za vojne svrhe i nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama"

Objavljeno: 21:16h

KFOR je saopštio danas da će u narednim danima nastaviti da zamenjuje već postojeće znakove duž administrativne linije razgraničenja (ALR), ističući da se KFOR "ne bavi pitanjima granice ili bilo kojim drugim pitanjem vezanim sa aktuelnom političkom diskusijom".

"Znakovi su upozorenje koje ukazuje na udaljenost od ALR-a, kako bi se izbeglo da pripadnici KFOR-a i UNMIK-a prekrše sporazume sa Vojskom Srbije tako što će slučajno preći ALR", saopštio je KFOR.

Naglašava se da je ALR "referentna linija, uspostavljena za vojne svrhe i nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama" i da "ALR znaci ne utiču na život i aktivnosti građana na Kosovu".

KFOR navodi da je zamena već postojećih znakova duž ALR neophodna za sve znakove koji su u veoma lošem stanju, zbog izloženosti vremenskim prilikama, a da su "znaci postavljeni uz ALR reference SAMO za osoblje KFOR-a i UNMIK-a, a ne za građane Kosova".

BONUS VIDEO:

PRAŠINA PROGUTALA PUT, NE VIDI SE NI PRST PRED OKOM! Čim su uleteli u nju znali su da im se ne piše dobro! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agrncije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.