PORODICA NEŠIĆ DOBILA JEDANAESTO DETE: Jedva krpe kraj s krajem, ali zato VREDNO RADE NA PORASTU NATALITETA
Dolasku novog člana porodice pored roditelja, obradovala su se njihova braća i sestre gde u šali vole da kažu kako ih je sada šest prema pet u kojem dominiraju dečaci jer ih ima više, Foto: Slađana Tasić/OK Radio

nesvakidašnje

PORODICA NEŠIĆ DOBILA JEDANAESTO DETE: Jedva krpe kraj s krajem, ali zato VREDNO RADE NA PORASTU NATALITETA

Ponosni su na svoju decu

Objavljeno:

Negoslava (41) i Goran Nešić iz Vladičinog Hana pre nekoliko dana proširili su svoju porodicu sa još jednim detetom i sada ukupno imaju jedanaestoro dece.

Dolasku novog člana porodice pored roditelja, obradovala su se njihova braća i sestre gde u šali vole da kažu kako ih je sada šest prema pet u kojem dominiraju dečaci jer ih ima više.

Budući da je danas u Srbiji prava retkost da postoji porodica sa jedanaestoro dece, tim povodom smo kontaktirali Gorana Nešića koji nam je objasnio koliko je srećan čovek, ali i o problemima sa kojima se suočava svakodnevno.

Moja supruga se porodila 30. aprila u Vranju i na svet je donela dečaka. Inače, najstarije dete ima 19. godina i nažalost ne može da nađe posao. Takođe, ćerkica koja ima 18. godina nema zaposlenje. Ja sam zbog takve situacije morao da idem kod predsednika opštine ovde u Vladičinom Hanu, koji je obećao da će nam pomoći ali ništa od toga", kaže Goran Nešić za naš portal.

Kako nam je objasnio, nema stalan posao već kada je sezona odlazi u šumu i seče drva kako bi zaradio za honorar, a ujedno prima i socijalnu pomoć jer ni njegova supruga Negoslava nije zaposlena.

Moja supruga ne radi, ali dok je bila devojka radila je u prodavnici. Dobijamo dečji dodatak za četiri deteta što iznosi oko 11 000 dinara, a socijalna pomoć oko 18 000 mesečno. Nažalost, nema posla nikako", objašnjava Nešić.

Dodaje, da njegova porodica nema obezbeđen ni krov nad glavom jer žive u porodičnoj kući njegove supruge.

Svi živimo u kući od moje supruge i to ništa nije prevedeno. Bukvalno rečeno, ako majka naredi da nas izbaci iz kuće, mi bi morali da izađemo, dakle ništa nije sigurno", kaže Nešić.

Takođe, vaspitačica im je izašla u susret te nisu plaćali užinu za dete koje je išlo u predškolsko dok ostala deca koja pohađaju osnovnu školu moraju da kupuju užinu.

U predškolskom naše dete su oslobodili plaćanja užine dok ostala naša deca koja idu u osnovnu školu moraju da kupuju užinu jer ne daju besplatno. Takođe, morali smo i knjige da kupimo. Kao što sam rekao, obratio sam se predsedniku opštine ovde u Vladičinom Hanu, ali nam nisu pomogli".

Budući da je ponosan otac, kaže da ne planira dalje da širi svoju porodicu već da bi voleo da najstariji sin, a potom i ćerka koja je napunila osamnaest godina nastave tim putem jer bi voleo da dobije unučiće.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.