OBOJICA SE BORE ZA PRAVO, PRAVDU I SIGURNIJE DRUŠTVO! Potresna prepiska Igora Jurića i sudije Miodraga Majića
Dr Miodrag Miša Majić i Igor Jurić, Foto: Print Screen Youtube, Nebojša Mandić

PROČITAJTE OVO

OBOJICA SE BORE ZA PRAVO, PRAVDU I SIGURNIJE DRUŠTVO! Potresna prepiska Igora Jurića i sudije Miodraga Majića

Obojica imaju čvrste argumente

Objavljeno: 19:22h

Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane Jurić i poznati sudija Dr Miodrag Miša Majić su na kraju teksta koji je Miša objavio na svom blogu žestoko zaratili u delu za komentare.

O čemu se radi?

Naime, Miša je tekst pod nazivom "Doživotni zatvor i proizvodnja pristanka" objavio na sajtu "Peščanik" u aprilu mesecu, a isti taj tekst je ponovo postavio 4. maja na svom blogu.

Dan pre toga Jurić je na svom Tviter nalogu objavio da bi Tijana sada imala 20 godina što ga je, verovatno, izrevoltiralo:

Nakon što je Igor Jurić pročitao tekst, ostavio je svoj komentar, a ubrzo mu je poznati sudija odgovorio, a prepiska se nastavila.

Inače, glumica Bojana Maljevićeva je ukazala da bi u vezi sa ovom temom trebalo voditi i javnu raspravu, kao i da je prepiska između njih dvojice potresla:

U tekstu se govori najnovijim izmenama Krivičnog zakonika (KZ) za koje je Miša u rekao da će ih, kada budu i ako budu usvojene, kao sudija primenjivati kao i sve pre njih, bez obzira na to šta o njima lično on misli.

Takođe, on je u tekstu istakao da stručna javnost više nije neophodna kod donošenja izmena krivičnog zakona, da je krivično pravo postalo marketinški trik i sredstvo za pridobijanje glasova birača i dodao da se građani igraju brojkama i eksperimentišu in vivo ispisujući na društvenim mrežama šta bi učinili „silovateljima naše dece“ kada bi im pali šaka.

Podsećamo, Igor Jurić se često u javnosti i na društvenim mrežama oglašava povodom uvođenja doživotne kazne zatvora za silovatelje dece kao i ubice dece. Takođe, Jurić ističe da Srbija ima puno pravo da za određena krivična dela uvede doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, kao i da je to potpuno legitimno što je slučaj i sa velikim brojem drugih članica saveta Evrope.

Povod da dr Miodrag napiše tekst jeste poslednja najava ministarke pravde da javne rasprave povodom najnovijih izmena KZ uopšte neće biti, što znači da se doživotna kazna neće uvesti u krivični zakonik.

Tekst kao i komentare možete pročitati OVDE.

Ono što je Igoru Juriću zametalo jeste što je Miša u tekstu prozvao one koji nisu stručni i koji raspravaljaju o zakonu, a sve rade zbog marketinga.

Igor je ispod teksta ostavio svoj komentar, jer je kako kaže, sudija tim tekstom uvredio njega i njegovu porodicu:

Komentar Igora Jurića ne tekst koji je napisao Miša Majić
Komentar Igora Jurića ne tekst koji je napisao Miša Majić foto: misamajic.com/printcsreen

Poznati advokat je pokušao da Igoru objasni da ipak, nije razumeo tekst:

Odgovor Miše Majića
Odgovor Miše Majića foto: misamajic.com/printcsreen

Međutim, Igoru to nije bilo dovoljno, te je nastavio i istakao da je sudiju doživljavao na potpuno drugačiji način te da je imao iskrivljenu sliku njegove ličnosti.

Ipak, sudijna reč je bila poslednja, a izrazio je žaljenje zbog nerazumevanja:

Prepiska između Igora Jurića i Miše Majića
Prepiska između Igora Jurića i Miše Majića foto: misamajic.com/printcsreen

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.