ČEKA NAS TOPLOTNI UDAR: Goreće asfalt, evo kad počinje PRŽENJE!!!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtic

VELIKA VREMENSKA PROGNOZA ZA LETO

ČEKA NAS TOPLOTNI UDAR: Goreće asfalt, evo kad počinje PRŽENJE!!!

U junu i julu se u našim krajevima, bar kako stoji u tom izveštaju, očekuje se toplije i suvlje vreme od uobičajenog

Objavljeno: 06.05.2019. 14:48h
  • 132

“The Weather Company”  IBM-ov servis za vremensku prognozu objavio je da će ovo leto u Evropi biti toplije, ali i vlažnije od prosečnog. Količina padavina pogotovo u junu i julu biće iznad prosečnih vrednosti.

– Iako postoje značajna odstupanja u okviru modela praćenja klimatskih kretanja, većina ukazuje na to da će ovog leta najviše biti rasprostranjena vrelina, a pogotovo u centralnim i istočnim delovima Evrope – stoji u izveštaju “The Weather Company”, koji se po toj mapi odnosi i na našu zemlju.

Istovremeno, u izveštaju je reducirana ranija prognoza za maj, tako da će, prema najnovijim podacima, ovaj mesec biti hladniji od prosečnih vrednosti. Tako će maj u Britaniji i južnim delovima Skandinavije biti topliji i suv, a slično se očekuje i u Nemačkoj.

Međutim, obrnuta je situacija u Srbiji i jugoistočnim delovima Evrope, gde se očekuje znatno više padavina od proseka, ali i niže temperature.

Kada je reč o junu, u Britaniji i Skandinaviji očekuje se hladnije vreme od prosečnih vrednosti za to doba godine, s dosta padavina.

Nemci se mogu nadati toplijem junu ako su na jugu, ali ako su na severu, biće im hladnije nego inače. Kada je reč o našoj zemlji i uopšte jugoistoku Evrope, očekuje se da juni bude topliji, ali i vlažniji od proseka, pa se očekuje veliki broj sunčanih dana kada će vrućine biti neizdržive.

Slična predviđanja su i za juli, s tim da prognoza za više padavina ostaje za Nemačku i delove Britanije i Skandinavije.

U našim krajevima, bar kako stoji u tom izveštaju, očekuje se toplije i suvlje vreme od uobičajenog.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media