SRBI MASOVNO BEŽE IZ RUSIJE! Radnici se vraćaju kući, ovo je GLAVNI RAZLOG egzodusa!
Moskva, Foto: Profimedia

pogoršana situacija

SRBI MASOVNO BEŽE IZ RUSIJE! Radnici se vraćaju kući, ovo je GLAVNI RAZLOG egzodusa!

Broj Srba koji rade u Rusiji i na prostoru bivšeg SSSR-a poslednjih godina je drastično pao jer je devalvacija rublje umanjila plate, dok kompanije odbijaju poslove jer ne mogu da zarade

Objavljeno:

Srbi pakuju kofere za povratak pošto, kao vlasnici građevinskih firmi, sve ređe dobijaju velike poslove na kojima je nužno angažovati veći broj majstora iz zemlje.

Na prostoru bivšeg SSSR-a, ukazuju mediji, sada nema više od 10.000 radnika iz Srbije.

Još pre nekoliko godina "iskusniji i obrazovaniji vlasnici" građevinskih kompanija upozoravali su da će posle Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i Svetskog fudbalskog prvenstva biti smanjene potrebe za građevinskom operativom.

Srpski građevinar Ljubo Ćurčić, koji je stekao ugled gradeći vile ruskim bogatašima i političarima, među kojima je i bivši ministar Sergej Ivanov, objašnjava da se interesovanje za gradnju velelepnih kuća smanjilo.

Ćurčić ističe i da postoji problem s dobijanjem dozvola za rad.

U Podmoskovlju su nikla naselja vila koje još nisu prodate, navodi list i dodaje da su zbog veće ponude od potraženje pale i cene, što automatski utiče i na visinu zarada građevinara.

Kao jedan od problema kompanija čiji su vlasnici Srbi, mediji navode to što posle zatvaranje Evroaksis banke, ne postoji nijedna banke iz Srbije koja bi mogla da im pomogne u poslovanju.

Poređenja radi, Turska u Moskvi ima čak tri svoje banke.

BONUS VIDEO: Ivica iz rata na Košarama ima uspomenu NATOPLJENU NJEGOVOM KRVLJU i pamti JAUKE

(Espreso.co.rs/ Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.