PONOS SRBIJE!!! Mladi matematičari iz Srbije prvaci Balkanske matematičke olimpijade
Svi članovi ekipe su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, a ekipu su vodili dr Bojan Bašić i dr Dušan DJukić, Foto: Profimedia

čestitamo

PONOS SRBIJE!!! Mladi matematičari iz Srbije prvaci Balkanske matematičke olimpijade

Zlatne medalje osvojili su Aleksa Milojević, Jovan Toromanović i Miloš Milićev

Objavljeno: 12:23h

Na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji, mladi matematičari iz Srbije osvojili su prvo mesto ekipno, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

U konkurenciji 11 zvaničnih i šest gostujućih zemalja, matematička ekipa Srbije je sa 182 poena osvojila prvo mesto, a pojedinačno su mladi matematičari osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje, navedeno je u saopštenju.

Zlatne medalje osvojili su Aleksa Milojević, Jovan Toromanović i Miloš Milićev.

Srebrnu medalju osvojio je Pavle Martinović, dok su bronzane medalje zaslužili Jelena Ivančić i Vladimir Viktor Mirjanić.

Svi članovi ekipe su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, a ekipu su vodili dr Bojan Bašić i dr Dušan DJukić.

Čestitka od predsednice Vlade

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, čestitala je našim mladim matematičarima osvojeno prvo ekipno mesto na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji.

„ Još jedan fantastičan uspeh mladih matematičara iz Srbije. Čestitam od srca našim šampionima koju su osvojili ekipno prvo mesto u Moldaviji.

Vi ste naši najbolji ambasadori u svetu i predstavljate pravo lice Srbije. Hvala Vam što ste nas učinili ponosnim i želim Vam još mnogo uspeha na narednim takmičenjima i istrajnosti u daljem obrazovanju i školovanju“

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.