EKOLOŠKA KATASTROFA PRETI SRBIJI: Voda dovukla NEŠTO UŽASNO iz Rumunije! (VIDEO)
Porastom vodostaja (prema podacima RHMZ 202 cm u poslednja 24 sata kod Jaše Tomić i 78 cm kod Sečnja) ove reke došlo je do pokretanja i bujice smeća i drveća, Foto: Printscreen

ZAGAĐENJE

EKOLOŠKA KATASTROFA PRETI SRBIJI: Voda dovukla NEŠTO UŽASNO iz Rumunije! (VIDEO)

Bezbrojne plastične flaše, kese, džakovi uz povremene nadute leševe nedefinisanih životinja imale su svoj defile sredinom rečne matice

Objavljeno:

Stanovnici mesta uz reku Tamiš juče su ostali neprijatno zatečeni prizorom na inače prelepoj reci sa puno mesta omiljenih kamperima i izletnicima.

Bezbrojne plastične flaše, kese, džakovi uz povremene nadute leševe nedefinisanih životinja imale su svoj defile sredinom rečne matice, preneo je portal jasatomic.org. Porastom vodostaja (prema podacima RHMZ 202 cm u poslednja 24 sata kod Jaše Tomić i 78 cm kod Sečnja) ove reke došlo je do pokretanja i bujice smeća i drveća koje je voda povukla se nepoznatih mesta, verovatno i deponija i obala iz susedne države.

Prema poslednjim informacijama, 3. maja brana u Tomaševcu je otvorena te je sav pomenuti sadržaj nastavio plutanje rekom. Za sada manje grane nesmetano prolaze ispod brane, prati se kretanje većih debala ali su najveći problem tone i tone plastičnog otpada koji pristiže nesmanjenim intenzitetom.

Prostim sledom vodotoka to znači da će otpad dospeti do Pančeva, potom se uliti u Dunav i na kraju krajeva opet se vratiti u Rumuniju.Kad se prvi put desilo 2014. godine, svi su bili iznenađeni. Danas, drugi put, Vojvođani su ljuti. Trećeg neće biti, jer kako kažu, neće ćutati, zaključuje portal jasatomic.org.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.