KUSTURICA ŽESTOKO ISPROZIVAO FRANCUSKOG SRBOMRSCA: Ove stvari je radio i u Libiji i na KOSOVU! On je RASPALI PISAC!
Emir Kusturica, Foto: Vladimir Sporčić

OŠTRO

KUSTURICA ŽESTOKO ISPROZIVAO FRANCUSKOG SRBOMRSCA: Ove stvari je radio i u Libiji i na KOSOVU! On je RASPALI PISAC!

Između porcije špageta sa tartufima i boce skupocenog vina, slao poruke iz "opkoljenog Sarajeva".

Objavljeno:

Srpski i jugoslovenski reditelj Emir Kusturica, u autorskom izlaganju za portal "Iskra", žestoko je spustio francuskog pisca Bernara Anrija Levija.

Prenosimo vam njegovo izlaganje:

"Bernar Anri Levi je poznat po tome što je svuda gde je stigao da promoviše ideju liberalnog kapitalizma promovisao i rat pod firmom humaniste koji se bori za mir. Nije to bilo samo kada je u predgrađu Pariza saget ispred nekog zida glumio da se nalazi na sarajevskom naselju Ciglane.

Dešavalo se to u toku večere u restoranu Kloseri de Lila, kada je između porcije špageta sa tartufima i boce skupocenog vina, slao poruke iz "opkoljenog Sarajeva".

Činio je takve stvari u predvečerje agresije na Libiju koju su opustošili i opljačkali Francuska, Britanija i SAD. Isto je činio na Kosovu, Ukrajini, gde god je mogao da u ime odbrane korporacija i vlastitog bogatstva brani ideju demokratskog totalitarizma.

Radio je to u Siriji gde, na sreću, više nisu na vlasti oni koji su tamo ratove sejali od kraja osamnaestog veka! Ipak, najviše se istakao u Libiji gde se danas stuacija dramatično menja i vraća na stanje koje više liči na Gadafijevu Libiju nego na pljačku koju su izveli Sarkozi, Klintonova, Obama…

Zašto ga nema u Venecueli? Zbog toga što je on raspali šezdesetosmaš, korumpirani intelektualac, rutavi pisac čije knjige koje napiše u pariškom "Kafe d flor" između dva kapućina niko više i ne čita.

Zato su njegove priče o Dodiku kao Putinovom agentu samo novi prostor za propagandističke manevre trulog intelektualca kojeg uzimaju u obzir oni koji je veruju da je svet ostao nepromenjen, baš kao što su, na kraju Drugog svetskog rata, branili Nemačku, a Berlin već odavno pao!

Normalni ljudi u državama gde se veruje u suverenu demokratiju odmahuju rukom na pomen njegovog imena i sećaju se filma "Prohujalo sa vihorom"!"

BONUS VIDEO:

SNIMAK SRBINA KOJI JE IZAZVAO STRAVIČNU NESREĆU U HAMBURGU LEDI KRV U ŽILAMA! Juri više od 200 na sat po mrklom mraku! A tek kako je opisao video! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Iskra)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.