OGLASIO SE GRADONAČELNIK ŠTRPCA NAKON INCIDENTA: Svaki napad ugrožava opstanak!(VIDEO)
Bratislav Nikolić, Foto: Printscreen Youtube

jasan je

OGLASIO SE GRADONAČELNIK ŠTRPCA NAKON INCIDENTA: Svaki napad ugrožava opstanak!(VIDEO)

Opština Štrpce donela je odluku o obustavi radova na izgradnji mini hidroelektrane zbog zamućenja vode za piće u rezervoaru a samim tim i zbog ugrožavanja vodosnabdevanja i ta odluka je i dalje na snazi

Objavljeno:

Gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić osudio je jutrošnju prekomernu upotrbu sile pripadnika ROSU i napad na stanovnike opštine Štrpce koji su pokušali da zaustave izgradnju mini-hidroelektrane i tako zaštite svoja prava.

Nikolić je ocenio i upozorio da ta akcija pripadnika ROSU, uz upotrebu suzavca i palica, u kojoj je povređeno 20 ljudi, predstavlja napad na sve žitelje Štprca.

- Celokupno opštinsko rukovodstvo i ja lično oduvek smo bili uz svoj narod i tako će biti i nadalje. Ono što se jutros desilo, kada je usled prekomerne upotrebe sile povređeno 20 meštana nešto je što je nedopustivo i nešto što više nikad ne sme da se ponovi -rekao je Nikolić i ponovio da se svi problemi moraju rešavati jedino na miran način.

Opština Štrpce donela je odluku o obustavi radova na izgradnji mini hidroelektrane zbog zamućenja vode za piće u rezervoaru a samim tim i zbog ugrožavanja vodosnabdevanja i ta odluka je i dalje na snazi.

Iz Opštine Štrpce kažu da će o svemu što se danas desilo razgovarati sa nadležnima i tražiti objašnjenje za ovakav vid primene sile nad nedužnim stanovnicima Sirinićke župe.

- Naša poruka je da će opštinsko rukovodsto ostati na strani svog naroda i braniti prava svakog građanina opštine. Ovo je način kojim se pokušava da se sav naš rad i trud da svakome ko u Štrpcu živi pružimo maksimalno dobre uslove za normalan život minimizira ali mi to ni po koju cenu nećemo dozvoliti - naveo je Nikolić.

Pripadnici ROSU upotrebili su palice i suzavac protiv meštana opštine Štrpce koji su pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane.

I Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila upotrebu gole i brutalne sile policije nad demonstrantima u opštini Štrpce, koji protestuju protiv izgradnje mini-hidrocentrale.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.