USLUGA KOJA SE PLAĆA ove nedelje u Beogradu je BESPLATNA
I tokom ove produžene akcije, sugrađani koji imaju kabasti otpad potrebno je da se jave Gradskoj čistoći, Foto: Dragana Udovičić

apel

USLUGA KOJA SE PLAĆA ove nedelje u Beogradu je BESPLATNA

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu besplatnu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu

Objavljeno:

JKP „Gradska čistoća“ organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog otpada koja će umesto uobičajenog svakog prvog vikenda u mesecu, ovoga puta biti produžena i trajati sedam dana počevši od 4. pa do 10. maja 2019. godine.

Kako sa dolaskom proleća i lepih dana kreće sezona građevinskih radova, renoviranja stambenih jedinica i preuređenje domova, ovo i jeste najčešći period kada na beogradskim ulicama ima i najviše kabastog otpada. Zato je „Čistoća“ odlučila da izađe u susret sugrađanima i olakša im odnošenje kabastog otpada. Inače, fizička lica, nepotrebne kabaste stvari mogu svakog prvog vikenda u mesecu da ostave ili ispred svojih dvorišta ili pored najbližih kontejnera odakle ih ekipe preduzeća odnose bez ikakve novčane naknade, dok se drugim danima u mesecu ta usluga naplaćuje u skladu sa cenovnikom JKP „Gradska čistoća“.

I tokom ove produžene akcije, sugrađani koji imaju kabasti otpad potrebno je da se jave „Gradskoj čistoći“ na broj telefona 011 3314 131, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpda i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. Tako radnici „Čistoće“ mogu veoma brzo da izađu na teren i uklone otpad, sprečivši njegovo gomilanje na javnim površinama. Prioritet će imati sugrađani koji raspolažu većim količinama nepotrebnih kabastih stvari. Iz tog preduzeća podsećaju sugrađane da u kabasti otpad ne spada građevinski otpad poput šuta.

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu besplatnu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada nesavesni pojedinci u želji da izbegnu plaćanje ove usluge kabasti otpad ostavljaju na za to nepredviđene javne površine.

Odnošenje kabastog otpada besplatno je samo za fizička lica. Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se plaća po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće“ dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.