ŠTA JE S MURAROVOM MRVICOM, DA LI JE UBIJENA ILI JE POBEGLA? Otkrivamo MISTERIJU nestanka psa kojeg svi traže
Dragan Murar i Mrvica, Foto: Dragan Kadić, Printscreen

gde je PAS?

ŠTA JE S MURAROVOM MRVICOM, DA LI JE UBIJENA ILI JE POBEGLA? Otkrivamo MISTERIJU nestanka psa kojeg svi traže

Mrvice nema nigde, i to je jedina istina...

Objavljeno: 14:02h

Ime Dragana Murara, neformalnog vođe protesta 1 od 5 miliona, i osnivača pokreta "Alternativa za Srbiju", postalo je "opšte poznato", nakon što je na dan inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, Murar pozivao na nasilje i pretio članovima vladajuće Srpske napredne stranke.

Njemu je tada beogradska policija oduzela mobilni telefon, ali i naloge na društvenoj mreži Twitter i lozinku za Gmail. Nedavno je završio u zatvoru u Padinskoj Skeli, gde je izdržavao kaznu od 60 dana zatvora zbog, navodno, saobraćajnih kazni.

Društvene mreže su tada brujale o Muraru, sakupljao se novac za njegovo izbavljenje, a sada je ponovo došao u centar interesovanja javnosti. Običnih građana koji su se zapitali - gde je Mrvica?

Mrvica je pas koga je Dragan Murar udomio uz pomoć jedne devojke.

Iako uvek aktivan na društvenim mrežama, u poslednje vreme je utihnuo. Sve do nedavnog posta u kome se obratio javnosti u vezi, kako je naveo, "prozivki da ne dozvoljava da se vidi pas po imenu Mrvica".

On je tada napisao da je Mrvica bila bolesna, da je platio operaciju 60 evra, da devojka po imenu Ana koja mu je dovela Mrvicu, znala da je ona bolesna, i da devojka psa traži zbog novca koji dobija za udomljavanje.

Šta je još napisao pročitajte ispod:

foto: Printscreen

Ekipa našeg portala razgovarala je sa Anom, koja je ispričala svoju stranu priče.

Naime, ona je za Espreso.co.rs rekla da je pronašla psa u oluji, da se pas nije dobro osećao, te da su ga pokupili i zbrinuli kod veterinara.

- Pas je bio u jako lošem stanju i ja sam je narednog dana odvela kod veterinara. Očistili smo je od krpelja, pokušali da nađemo čip, nismo uspeli. Par dana smo pokušali da putem društvenih mreža saznamo da li je neko izgubio psa, ali niko se nije javljao. Ona je bila u teranju, pa smo je stelirisali, jer lutalice uvek treba stelirisati. A u međuvremenu smo pokušavali da je udomimo, jer ja isto imam psa i nisam mogla da je zadržim. U tom periodu, Murar je tražio još tri psa da udomi, za svoj, kako je to nazvao "ranč" - kaže naša sagovornica i dodaje:

- On je došao do moje priče u isto vreme kada sam ja došla do njegovog Tvita. Imali smo prepisku kada smo pričali o udomljavanju Mrvice, i rekala sam mu da je ona umiljata i dobra, kao i da ćemo doneti hranu. Udomio je. Nakon nekog vremena pisala sam mu da pitam kako je, da li je sve u redu, odgovarao mi je. Bila je sterilisana, kada se oporavila ja sam nakon nekog vremena otišla do njegovog sela i tada je sve delovalo manje više okej. Nisam imala nikakv utisak da ništo nije u redu - objašnjava ona i dodaje da je Murar prvo vreme slao fotografije psa, a zatim prestao da se javlja.

- Javljao se samo na pomen hrane. Dakle, samo ako neko želi da donese hranu. A kada tražim fotografije, ili mi ne odgovara ili mi pošalje stare slike. Kada sam ga pitala zašto šalje stare slike, nije mi ništa odgovorio. Ja sam tad otišla do njega da vidim o čemu se radi. Prvi put je bio mrak i rekao mi je da je Mrvica na drugom kraju placa i da zbog toga što je mrak ne mogu da je vidim, ali da bih mogla da sam došla u toku dana. Tada mi je postalo sumnjivo. Bila sam sumjičava i po porukama, ali sada je taj osećaj bio izraženiji.

Naša sagovornica dalje navodi da ona ipak Murara ne poznaje i da možda postoji hiljadu razloga zbog kojih on ne odgovara na poruke ili ne želli da komunicira. Ipak, kaže ona, to je nije sprečilo da i sutradan ode do nejga, ali po danu.

- Palo mi je na pamet da je možda on pomislio, "ti si meni dala tog psa, pas je sad moj, ostavi me ne miru". A ja sam samo želela da vidim da li je Mrvica dobro, jer volim životinje i mislim da u tome nema ništa loše. Sutra sam ponovo otišla kod njega. Kada sam došla rekao mi je da odemo da je tražimo po placu. Kada samo stigli do kraja tog placa, nje nije bilo. Tražili smo je više od sat vremena. Bila sam sa drugaricama, nismo uspeli da je nađemo. Išli smo svi u krug i dozivali je, a ona se nije pojavljivala. Nije bilo svrhe. Onda nam je rekao da mu je pre par dana jedan pas izašao na ulicu, da su ga udarila kola, ali kao da to nije bila Mrvica, nego neki drugi pas. Ona navodno ode prošeta, pa se vrati. Proveli smo tu nekoliko sati, nije se pojavila. Nakon toga sam ja počela da postavljam pitanja - gde je Mrvica?

Naša sagovornica navodi da je uz pomoć prijatelja, alarmilala javnost putem društvenih mreža, koja je Muraru postavila pitanje kao i Ana. Gde je pas?

Međutim, on je na ovo odgovarao blokiranjem naloga na društvenim mrežama, osoba koje mu pomenuto pitanje postave.

- Nakon nekog vremena usledio je status, kojim je Murar "objasnio" gde je Mrvica. Svi su pročitali šta je napisao. To uopšte nije rekao kada sam ja bila tamo i kada sam ga pitala gde je pas. Poneta je da psa nema. Ja ne znam šta se dogodilo. On ako ima dokaze za sve što je napisao, u boljoj je situaciji nego ja. Ja samo imam dokaze da sam psa dala i da psa sada nema. Mrvice nema uopšte, kao da je iščezala. Mene je sve ovo jako povredilo. Ne znam šta da mislim. Ja sam je dovela u tu situaciju, ja sam je dala. Odlučila sam da je to za nju dobro, a očigledno nije bilo. Osećam da je krivica ne meni, ne na njemu. Trebala sam da znam bolje - završava naša sagovornica.

Pavle Bihali je za naš portal prokomentarisao čitavu priču oko Mrvice.

- Obzirom da se radi o osvedočenom prevarantu, ne čudi nas ništa od čoveka koji je obmanuo pola TW zajednice, tražićemo istragu protiv povratnika iz zatvora Padinske Skele zbog velikog broja prijava koje smo primili. Ova njegova objašnjenja su smešna - rekao je Bihali iz Pokreta Levijatan.

Kontaktirali smo Dragana Murara kako bi čuli njegovu stranu priče, ali on do zaključenja teksta nije odgovarao.

BONUS VIDEO: ESPRESO VASKRŠNJI INTERVJU: Vladika Mileševski Atanasije Rakita

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.