AMERIKA JE KONAČNO PRIZNALA DA LI SU NEVIDLJIVOG OBORILE SRPSKE RAKETE! Ovaj video bio je NAJVEĆA tajna NATO pakta
Snimak iz aviona F11A, Foto: Printscreen / Youtube

otkriveno

AMERIKA JE KONAČNO PRIZNALA DA LI SU NEVIDLJIVOG OBORILE SRPSKE RAKETE! Ovaj video bio je NAJVEĆA tajna NATO pakta

Na video materijalu u nastavku teksta se vide kadrovi iz kabine (kokpita) američkog strategijskog bombardera B-2

Objavljeno:

B-2 je najmoderniji strategijski bombarder u sastavu RV SAD. Njega je razvila i proizvela američka kompanija Nortrop Gruman. Radi se o letelici kod koje je po prvi put primenjena šema “letećeg krila”. Njegova osnovna namena je proboj kroz savremenu PVO neprijatelja, i udari po ciljevima na zemlji pomoću konvencionalnog i nuklearnog oružja.

Za tu svrhu je u njegovoj konstrukciji upotrebljena nova tehnologija koja mu omogućava da bude “nevidljiv” za neprijateljske radare. Vrednost refleksije ovog aviona je nepoznat podatak, ali se smatra da se kreće u rasponu od 0,0014 m² do 0,1m². Sa cenom od 2,13 milijarde američkih dolara po jedinici, spada u najskuplje avione na svetu. Ukupno je proizvedeno 21 “Duhova”.

Prva borbena primena ovih aviona je registrovana tokom agresije NATO na SR Jugoslaviju. Računa se da su B-2 na Srbiju i Crnu Goru “izručile” oko 600 visokopreciznih avio-bombi JDAM. Pod udarom ovih bombardera se našla i kineska ambasada u Beogradu prilikom čega je poginulo nekoliko novinara i civila.

Postoje za sada nepotvrđeni podaci da je PVO Vojske Jugoslavije uspela da obori jedan B-2 koji je pao na prostor Istočne Slavonije, sliv reke Save (Spačvanske šume).

BONUS VIDEO: ESPRESO VASKRŠNJI INTERVJU: Vladika Mileševski Atanasije Rakita

(Espreso.co.rs / Bog rata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.