OVDE PLAĆAM POREZ, OVDE MI DECA IDU U VRTIĆ I ŠKOLU, OVO JE MOJA ZEMLJA... Oglasio se ĐURA, pekar iz BORČE (VIDEO)
Potresna ispovest: Đura iz Borče, Foto: Printscreen

čovek je očajan

OVDE PLAĆAM POREZ, OVDE MI DECA IDU U VRTIĆ I ŠKOLU, OVO JE MOJA ZEMLJA... Oglasio se ĐURA, pekar iz BORČE (VIDEO)

Ja sam Đura, živim ovde već osam godina. Izvinjavam se u moje ime, i u ime moje pekare

Objavljeno:

Mon Gjuraj, vlasnik pekare "Roma" iz Borče prokomentarisao je protest koji se ispred njegove pekare desio u subotu.

- Imao sam i posle subote dva, tri preteća poziva, ali ja sam samo ugasio telefon. Ne želim da se raspravljam, niti imam potrebe za tim. Pekara bi trebalo da počne da radi u petak. Nadam se da neće biti incidenata i da će sve biti mirno – kaže Gjuraj.

Naime, nekoliko desetina meštana Borče okupilo se tog dana ispred "Rome", da bi navodno protestovali zbog fotografije Gjurajevog brata Florima, koji se još pre dve godine slikao u centru Beograda sa rukama u obliku dvoglavog orla, simbola velike Albanije. Organizatori ovog skupa objavili su tu sliku na društvenim mrežama.

Gjuraj je u to vreme bio sa porodicom u kući iznad pekare, a zaposleni su bili zatvoreni u radnji.

- Ovde plaćam porez. Ovde mi deca idu u vrtić i u školu. Ovo je moja zemlja i moj dom, moja država, ja drugu nemam. Nemam gde da odem. Hristos voskrese – poručio je Gjuraj na najveći hrišćanski praznik.

Nakon incidenta ispred njegove radnje, Gjuraj je snimio video-klip u kome je još jednom pružio ruku svim ljudima dobre volje.

- Ja sam Đura, živim ovde već osam godina. Izvinjavam se u moje ime, i u ime moje pekare "Roma". Nema ništa od moje slike tu i nisam ja taj lik. Svi me znaju ko sam i šta sam. Želim mir, ovo je moja kuća, moj dom, ja nemam drugu kuću. Kako sam živeo do sada, tako želim i dalje da živim. Imam svoju porodicu ovde, školujem ovde decu, tu je i moja kuća, ovo je moja država – rekao je vlasnik pekare na video-klipu koji je jedna korisnica Tvitera okačila na svoj profil.

On je takođe izjavio i da se njegov brat vratio na Kosovo:

- Ja živim ovde i radim osam godina, ne želim da imam bilo kakve probleme sa mojim komšijama. Ovo je moja zemlja i moj narod, i moja deca su rođena ovde, u Beogradu. Kada sam u petak saznao za ovu fotografiju, i kada su počele pretnje, Florim se vratio na Kosovo – rekao je Gjuraj.

Ipak, nema dilemu kada je reč o njegovoj budućnosti u Beogradu:

- Ja neću da idem odavde, nikada ranije nisam imao problema. Nadam se da će se ovo srediti, toliko dugo radim i živim ovde. Ako bude još nekih pretnji ili provokacija, očekujem da se situacija sredi ili da moja država Srbija uradi nešto po tom pitanju. Mnogo mi je teško zbog svega što se desilo, baš sam potresen. Nisam hteo da imam bilo kakve veze sa ovim, ali eto, tako je ispalo i mnogo mi je krivo zbog svega – naglasio je Gjuraj.

BONUS VIDEO:

BAHATI VOĐA NAVIJAČA BORCA SE IŽIVLJAVAO NAD JOŠ JEDNIM MLADIĆEM: Udarao ga i urlao PRIČAJ, MAMU TI... Da si malo stariji, otkinuo bih ti glavu (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.