PROCURELA STROGO ČUVANA TAJNA PODZEMLJA: Arkanovu glavu platili 10 MILIONA MARAKA!
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Printscreen

Beogradsko podzemlje skupilo novac!

PROCURELA STROGO ČUVANA TAJNA PODZEMLJA: Arkanovu glavu platili 10 MILIONA MARAKA!

Sagovornik za medije otkriva da su novac za ubistvo vođe "Tigrova" skupili tadašnji kriminalci, kojima je smetao u poslovima ili su bili na njegovoj listi za odstrel

Objavljeno: 29.04.2019. 22:23h
  • 100

Ubistvo Željka Ražnatovića Arkana (48) plaćeno je 10 miliona nekadašnjih maraka, kaže za medije izvor koji je upoznat sa istragom vođenom posle ubistva komandanta Srpske dobrovoljačke garde u beogradskom hotelu "Interkontinental" 15. januara 2000. godine, prenose beogradski mediji.

Sagovornik za medije otkriva da su novac za ubistvo vođe "Tigrova" skupili tadašnji kriminalci, kojima je smetao u poslovima ili su bili na njegovoj listi za odstrel. 

- Arkan im je smetao da nesmetano rade, a optuživali su ga da je likvidirao neke njihove ljude ili se spremao da ih ubije. Neki žestoki momci tvrdili su da ih je reketirao, pa su na zajedničkim sastancima skovali plan o ubistvu - priča sagovornik. 

On kaže da je organizaciju ubistva preuzeo Zoran Uskoković Skole, koji je ranije sa Arkanom bio u dobrim poslovnim odnosima. 

- Skole se plašio da će ga Arkan likvidirati, pa je okupio njegove neprijatelje i skovao plan ubistva. Za to je angažovao Dobrosava Gavrića mesec dana pre ubistva. Gavrić je za likvidaciju uzeo svog brata od tetke Milana Đuričića Mikija, kuma Dragana Nikolića Gagija i Zorana Nikolića Peglu - kaže izvor. 

U likvidaciji su, prema tadašnjim podacima iz istrage, učestvovali i ljudi iz tadašnje Službe državne bezbednosti, koji su pružali logistiku i nikada nisu odgovarali za ubistvo. Dragan Nikolić Gagi je u medijima izjavio da ga je Skole krajem 1999. pozvao u restoran u Rakovici, gde su se dogovorili da prate Arkana da bi ga Gavrić ubio. Gagi je obelodanio da je prvobitni plan bio da Arkana ubiju na Autokomandi i da je Skole iz Nemačke lično rukovodio ubistvom. 

- Gavrić se posle naglo obogatio. Meštani Loznice pričali su da je tamo razvio biznis, gradio je zgrade, imao šljunkaru i lokale, ali ne na svoje ime. S tim parama je finansirao bekstvo posle presude - kaže naš sagovornik. 

Drugi pravac istrage vođen je prema spekulacijama da bi Arkan mogao da svedoči protiv Slobodana Miloševića u Hagu. 

- Milošević se plašio da bi Arkan mogao da se nagodi sa Haškim tužilaštvom i svedoči protiv njega u vezi sa ratnim zločinima za koje je bio optužen. Milošević je u to vreme dobio "pouzdane informacije" da je Arkan u kontaktu sa zapadnim obaveštajnim službama i da pregovaraju o sklapanju savez sa tadašnjom opozicijom oko DOS-a - kaže na kraju razgovora izvor. 

BONUS VIDEO:

POŽAR U VOJVODE STEPE

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media