ČOVEK SVETE DUŠE NIJE JEO CRVENO MESO: Dolazak patrijarha Pavla na VMA za lekare bio praznik!
Patrijarh Pavle, Foto: Dado Đilas

lepa priča

ČOVEK SVETE DUŠE NIJE JEO CRVENO MESO: Dolazak patrijarha Pavla na VMA za lekare bio praznik!

Profesor dr Zoran Kovačević 11 godina brinuo o zdravlju patrijarha Pavla

Objavljeno:

Profesor dr Zoran Kovačević, naš poznati nefrolog, koji je dugo bio načelnik Klinike za nefrologiju i transplantacije VMA, još krajem prošlog veka, bio je na čelu konzilijuma koji je brinuo o zdravlju patrijarha srpskog Pavla, nad kojim je, medicinski, zajedno sa drugim kolegama i ostalim osobljem, bdio punih 11 godina.

Profesor Kovačević, sada u penziji, kaže da su susreti sa tadašnjim poglavarom SPC bili nezaboravni. Uvek je, veli, dolazio raspoložen, smiren, opušten, prijatan, drag i mio.

- U konzilijumu su, pored mene, bili ključni, sjajni lekari i divni ljudi, profesor dr Žarko Vučinić, vrsni kardiolog i profesor dr Toplica Letić, neurolog svetskog imena - priča naš sagovornik. - Njegova svetost je dolazio redovno na kontrole, svaka dva-tri meseca. Bio je veoma disciplinovan kao pacijent, redovno je uzimao terapiju koju mu prepišemo. Prihvatao je i rehabilitacije, koje smo znali da mu organizujemo i u Patrijaršiji. E, nije nas slušao kad je ishrana u pitanju. Jeo je vrlo malo, crveno meso nikad, pa je dolazilo do iscrpljenosti i slabljenja imuniteta. Ni šećer nikad nije uzimao. Kad mu oslabi imunitet, onda smo činili šta je trebalo, blago bi nas, i s ljubavlju gledao, dok ga zbrinjavamo. Više puta je rekao: - Pa vi se brinete o meni kao da sam vam rod rođeni!

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.