OVAKO SRBI OBELEŽAVAJU USKRS U JERUSALIMU: U tami se video SAMO PLAMEN SVEĆA, svi su pevali UGLAS! (VIDEO)
Lep prizor u Jerusalimu, Foto: Printscreen Facebook

DIVAN PRIZOR

OVAKO SRBI OBELEŽAVAJU USKRS U JERUSALIMU: U tami se video SAMO PLAMEN SVEĆA, svi su pevali UGLAS! (VIDEO)

Uskrs je najveći i najradosniji hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih kao pobedu vere i života nad smrću

Objavljeno:

Pravoslavni hrišćani u Srbiji, ali i u više od 60 država danas proslavljaju najradosniji i najveći hrišćanski praznik Uskrs, dan kada je Isus Hrist vaskrsao.

Po Julijanskom kalendaru Uskrs slave Ruska, Srpska, Gruzinska, Konstantinopoljska, Grčka, Bugarska, Jerusalimska i druge pravoslavne crkve.

Uskrs je najveći i najradosniji hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih kao pobedu vere i života nad smrću.

Tim povodom, vernici u Jerusalimu su uz prijatnu,i veselu atmosferu dočekali najradosniji hrišćanski praznik, a orIla se i pesma.

Da je lepo i prijatno vidi se na snimku kako su vernici veoma raspoloženi i drže upaljenje sveće što odaje utisak prave praznične atmosfere.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u video snimku:

Podsetimo, takođe na Veliki petak, dan kada je, prema verovanju, Isus Hristos umro, raspet na krstu na Golgoti, vernici su došli ispred Hristovog groba kako bi celivali u Jerusalimu.

Maltene svako od njih je nosio krst.

Okupljeni su u čudu gledali vernike iz Srbije dok gromoglasno odjekuje pesma "Oj Kosovo, Kosovo"

Kako su Srbi obeležili Veliki petak pogledajte u video snimku:

Veliki petak ili Strasni petak je hrišćanski praznik, koji je prema hrišćanskoj religiji obeležen stradanjem Isusa Hrista, njegovim raspećem na časni krst i njegovom smrću za spasenje sveta.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.