NASELJE U ČAČKU IPAK NEĆE DOBITI IME PO BORI ĐORĐEVIĆU! Demanti stigli iz direktno OD NADLEŽNIH
Bora Đorđević, Foto: Vladimir Sporčić

otkriveno

NASELJE U ČAČKU IPAK NEĆE DOBITI IME PO BORI ĐORĐEVIĆU! Demanti stigli iz direktno OD NADLEŽNIH

Iz lokalne samouprave Čačka danas su demantovali vest da će jedno naselje u tom gradu dobiti ime po rok muzičaru i frontmenu grupe Riblja Čorba, Borisavu Bori Đorđeviću

Objavljeno:

Predsednik Skupštinske komisije za određivanje naziva ulica u Čačku Miloš Marić rekao je agenciji Beta da „nije tačna vest“ da će jedno naselje u Čačku dobiti ime po rok muzičaru Bori Đorđeviću.

„Nikakva inicijativa, niti predlog da neko naselje dobije ime po Bori Đorđeviću nije došla u lokalnu samoupravu“, rekao je Marić, koji je i šef opozcione odborničke grupe Nova Srbija.

On je istakao da nijedno naselje u Čačku i nema zvaničan naziv i ocenio da je „nemoguće da samo jedno naselje dobije ime“.

Marić je dodao da je Skupštinska komisija nadležna za davanje imena ulicama u gradu i da to zahteva utvrđenu administrativnu proceduru.

I pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović, zadužen za mesne zajednice i infrastrukture, rekao je da ne postoji inicijativa da neko čačansko naselje dobije ime rok muzičara Bore Đorđevića.

„Ni na jednom sastanku se o tome nije govorilo. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju“, rekao je Bojović novinarima.

Dnevne novine „Večernje novosti“ objavile su da će jedno naselje u Čačku poneti ime Borisav Bora DJordjević, i da će on 12. maja prisustvovati otkrivanju table sa njegovim imenom.

Bora Đordđvić rodjen je 1. novembra 1952. godine u Čačku, gde je i započeo muzičku karijeru.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.