STRAVIČNO UPOZORENJE LAZANSKOG O KRAJNJEM CILJU DŽIHADISTA: Zbog ovoga su došli na Kosovo! (VIDEO)
Miroslav Lazanski, Foto: RTV Pink printscreen

ne šali se!

STRAVIČNO UPOZORENJE LAZANSKOG O KRAJNJEM CILJU DŽIHADISTA: Zbog ovoga su došli na Kosovo! (VIDEO)

Krajnje zabrinjavajuća situacija!

Objavljeno: 25.04.2019. 11:53h
  • 75

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će tokom posete Kini razgovarati sa predsednikom Si Đinpingom, između ostalog, i o nabavci šest moćnih dron-bombardera tipa 'ving lung'. Dvojica lidera pregovaraće i o mogućnostima za isporuku PVO sistema FK-3 našoj zemlji. Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da je saradnja izvesna i da bi pomenuto naoružanje za Vojsku Srbije bio od velikog značaja.

- 18 komada ovakvih dronova je jedna udarna eskadrila, to uopšte nije malo. U savremenom ratovanju je trend ratovati dronovima i u tom kontekstu mi to sledimo. Što se PVO sistema tiče, takođe bi bilo od značaja, jer su oni jako vredni – objašnjava Lazanski, ističući da je jako dobro trgovati sa Kinezima.

Sa druge strane predsednik Rusije Vladimir Putin nadgledao je potapanje nove prodmornice koja je namenjena za transport nuklearnih dronova, oružja koje može izazvati razorni cunami. Mornarica "Posejdon" inače je dizajdnirana za nošenje bespilotnih letelica i očekuje se da uđe u upotrebu sledeće godine.

Kako Lazanski objašnajva, na zapadu su verovali da je reč o blefu Rusije, kada je Putin to najavljivao ranije.

- Ova podmornica ide jako duboku, ide do 1.000 metra i od 80 do 100 kilometara na sat. To je nezamisliovo u poređenju sa drugim. Ovo je nešto što amerikanci u ovom trenutku nemaju, i ne znaju kako da se tome suprostave – kaže Lazanski, ističući da će ovo važno da se odrazi na trku dve super-sile što se tiče naoružanja.

Kako ističe, pored Rusije i Amerike “bez ikakvog problema” Kina može da parira u smislu tehnike i tehnologije.

Kinezi kažu da mogu da proizvede gotovo sve, kako Lazanski kaže da su oni otišli korak dalje.

- Kinezi su još pre deset godina oborili svoj stari satelti. To su uradili iz prvog pokušaja. Čak su i Amerikanci zabrinuti koji su sve kapaciteti Kinza – objašnjava Lazanski.

Treba pratiti pažljivo šta se dešava na Kosovu

- Ovo sve što se događa na Kosovu je zabrinjavajuće. Zabrana da Srpska lista izađe na izbore u ova četiri grada na severu Kosova, je još jedna stepenica više za prepreku nastavka dijaloga – objašnjava Lazanski.

Kako takođe objašnjava, džihadisti koji su navodno stigli na Kosovo imaju verovatno svoju namenu.

- Verovatno će to biti specijalna udarni odred na severu Kosova. To treba pratiti. Sigurno ih nisu doveli da prave burek i baklave – upozovrava Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.rs / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media