Pokajničke suze japanske: Srbi, molimo vas, dođite! (FOTO)

tele na poklon

Pokajničke suze japanske: Srbi, molimo vas, dođite! (FOTO)

Japanska nacionalna televizija NHK u potrazi je za Hrvatima i Srbima koji su se lane javili na oglas sela Mišima koje je nudilo povoljne uslove za doseljenike
Objavljeno:

Oni su pokušali da namame doseljenike nudeći im tele ili 500.000 jena (oko 3.600 evra), uz 100.000 jena za troškove preseljenja. Jedino ograničenje bile su godine: glava domaćinstva mora da ima 55 ili manje godina. Gotovo milion Japanaca manje nego pre pet godina! (FOTO) Od onih koji su se tada javili na oglas 90 odsto bili su Hrvati, Srbi i Brazilci, ali zbog zaštite ličnih podataka lokalne vlasti ostrva Mišima ne žele medijima da otkriju imena pojedinaca koji su tada poželeli da dođu da žive u Japan.

On traži Hrvate koji su se u proleće 2015. godine odazvali na spomenuti oglas
u potrazi za ljudima koji su se javili na oglas Reportažu o njima japanska nacionalna televizija želi da napravi za informativnu emisiju "Gospodine Tokoro, slušajte", čiji je voditelj poznati japanski komičar George Tokoro. trenutno među retkim zemljama koje razmišljaju o mogućnosti otvaranja granica migrantima.
Cilj oglasa bio je da se na njega jave Japanci, ali kako je on počeo da se širi internetom prijave su počele da stižu iz celog sveta, a najviše ih je bilo iz Hrvatske, Srbije i Brazila. Ovo je malo selo. Nema bolnice i nije lako pronaći posao Došljacima je tada nudio plaćeni put, a nakon dolaska dobili bi i tele, kog su mogli da se odreknu u zamenu za pomenuti iznos. Problem je i to što na ostrvo pristaje trajekt samo tri puta nedeljno.
- Ipak, ovo je mesto idealno za miran život i uživanje
ovaj novinar je ostavio i svoj mejl kako bi mu se javili svi koji su bili zainteresovani za život na ostrvu kako bi učestvovali u reportaži.
B92

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.