OVA DECA IZ MUŽLJE SU HEROJI CELE SRBIJE: Ono što su uradili NATERAĆE VAM SUZE NA LICE I PONOS U SRCE! (FOTO)
Učenici Osnovne škole "Servo Mihalj" donitali hranu i igračke za napuštene pse, Foto: Privatna arhiva

predivno!

OVA DECA IZ MUŽLJE SU HEROJI CELE SRBIJE: Ono što su uradili NATERAĆE VAM SUZE NA LICE I PONOS U SRCE! (FOTO)

Đaci su učili važnost brige o životinjama od malih nogu, pa su odlučili da to na delu i pokažu

Objavljeno: 16:35h
Jelena Čabović

One osobe koje imaju ljubimce imaju i obavezu da ih hrane, vode računa da su zdravi i čisti, kao i da uvek budu tu za njih i prave im društvo, ali nije uvek tako.

Neke životinje su napuštene i ostavljene od strane neodgovornih vlasnika, a pomoć ljudi u njihovom zbrinjavanju je neophodna.

Zato su đaci iz Osnovne škole "Servo Mihalj" u Mužlji učili važnost brige o životinjama od malih nogu, pa su odlučili da to na delu i pokažu.

Oni su po planu aktivnosti Aktiva učitelja iz Osnovne škole "Servo Mihalj" iz Mužlje, u mesecu martu realizovali akciju prikupljanja sredstava za napuštene pse, a posetu, i predaju donacije u vidu hrane za pse, đaci su realizovali sredinom aprila meseca.

U akciji su učestvovali đaci od prvog do četvrtog razreda (dve zgrade), kaže za Espreso učiteljica Lidija Monić koja je vodila i osmislila celu akciju, a pomoć je dobila iz od svojih kolega učiteljice Zorice Jerković, Gabriele Lukač i Vesne Kostadinović.

Deca su sa oduševljenje prihvatila akciju i od svog novca donirala hranu i igračke za napuštene pse i time pokazala da u sebi nose bezuslovnu i nesebičnu ljubav.

Ukupno je prikupljeno: 17.240 dinara, 15 kilograma granula, dve kesice poslastica za pse, kilogram salame za pse, kao i jedan povodac.

Učenik iz III4 je napravio plakate i na srpskom, i na mađarskom jeziku.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Đaci i učitelji su jednoglasno odlučili da njihovu donaciju u vidu hrane za pse, podele između Udruženja BETA za brigu o životinjama, Zrenjanin, kao i udruženju Ljubitelja životinja i prirode "Zelene šape" sa teritorije opštine Zrenjanin.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Deo prikupljene hrane predali su pri poseti Farkaždinu, gde je smešteno više od 60 pasa, koji su bili napušteni od strane neodgovornih vlasnika i o kojima vodi brigu Gordana Š. Miladinović.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Prevoz đaka i učitelja je bio organizovan od strane prevoznika iz Zrenjanina, a ukupno 30 učenika nije žalilo novac, te je platilo pored hrane i prevoz od Mužlje do Farkaždina u iznosu od 350 dinara.

Đaci su sami platili prevoz do Farkaždina
Đaci su sami platili prevoz do Farkaždina foto: Privatna arhiva

U prilogu se vide iznosi po odeljenjima, računi za kupljenu hranu.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Deca su u ovom prihvatilištu mogla da se druže sa psima, a na radost prisutnih, dva učenika su udomila po jedno kuče.

Ovi mališani definitivno potvrđuju izveštaje psihologa da između dece i životinja postoji iskrena i jaka veza koja je neraskidiva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.