BOŽU SU PRE 20 GODINA UBILI ALBANCI NA KOSOVU: Njegova ćerka je sada živa VATRA! POGLEDAJTE U ŠTA JE IZRASLA! FOTO
Ćerka se oprostila od oca, Foto: RTS, Instagram/katarina_petkovicc

predivna je

BOŽU SU PRE 20 GODINA UBILI ALBANCI NA KOSOVU: Njegova ćerka je sada živa VATRA! POGLEDAJTE U ŠTA JE IZRASLA! FOTO

"Ne mogu da ostavim drugove, ono dole je strašno", poslednje je što je Božo rekao svojoj ženi i devojčicama...

Objavljeno:

- Nadam se da si ponosan na nas tri. Dale smo sve od sebe, kunem ti se da jesmo. Hvala ti za svu hrabrost koju smo nas dve nasledile od tebe. Ti si naš heroj - napisala je na svom statusu Katarina Petković (23) ćerka policijskog rezerviste Boža Petkovića, koji je pre tačno 20 godina ubijen hicima iz snajperske puške pripadnika OVK u selu Orlate na Kosovu.

Božo je stradao ni tri nedelje nakon što mu se rodila mlađa ćerka Anđela. Starija Katarina imala je svega tri godine, ali iako ga je supruga molila da se ne vraća na ratište, on nije mogao da napusti drugove.

Zadnji put su ga videle na Veliki petak 6. aprila 1999. godine. Dve nedelje kasnije, 19. aprila, metak ga je pogodio pravo u srce, nakon što je njegova četa upala u zasedu terorističke Oslobodilačke vojske Kosova. Iskrvario je posle nekoliko minuta i izdahnuo na rukama najboljeg druga.

Njegove tri devojke, supruga i dve ćerke, sećaju ga se svakog dana, ali na godišnjicu Katarina uvek podseća i druge na podvig koju je za otadžbinu podneo ovaj mladi čovek, žrtvujući svojih 26 godina i čitav život uz ženu i decu, da odbrani našu teritoriju.

Sahara ?

A post shared by Katarina Petković (@katarina_petkovicc) on

- Pre tačno 20 godina, u borbi protiv šiptarskih terorista na Kosovu, poginuo je moj tata koji je tada imao 26 godina. Moja mama je imala 22 godine. Ja sam imala 3 godine. Moja sestra se tek rodila i imala je 20 dana. Ne mogu da verujem da je prošlo 20 godina... Nadam se da si ponosan na nas tri. Na mamu koja je krenula tvojim stopama. Na mene, tvog štreberčića. I na tvoju balerinu i naše malo pegavo čudo. Dale smo sve od sebe. Kunem ti se, jesmo. Hvala ti za svu hrabrost koju smo nas dve nasledile od tebe. Ti si naš heroj - napisala je njegova prelepa ćerka Katarina.

@aca_stamenkovic ???

A post shared by Katarina Petković (@katarina_petkovicc) on

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.