OPASNA ZVER ŠETA PO OKOLINI ČAČKA: Tragovi po njivi, a MEŠTANE podilazi JEZA kad čuju DA GRANJE PUCA
Tragovi po njivi, Foto: Profimedia

oprez!

OPASNA ZVER ŠETA PO OKOLINI ČAČKA: Tragovi po njivi, a MEŠTANE podilazi JEZA kad čuju DA GRANJE PUCA

Među meštanima ovog naselja odmah su se razvile raznorazne priče

Objavljeno:

Krupan medved, verovatno mužjak, prošetao je čačanskim naseljem donja Atenica i nestao između kuća na južnim padinama Jelice.

Na razdaljini od dvadesetak metara uočio ga je Rade Glavonjić (43), zaposlen u SZR "Atenik Metalik” koja je vlasništvo njegovog strica Velisava (65).

- Bilo je dvadeset do sedam, ja sam se presvukao, pošao da stavim kafu i odjednom lomi se ovo grmlje ovde, čujem da puca granje i da pršti. Pogledam, medved ispade iz vrzine, stajem, ne mogu svojim očima da verujem. Izlazi stric iz kuće, ja mu kažem video sam medveda. On gleda začuđeno u mene, ali odmah smo videli tragove i u kom pravcu je otišao, tamo preko reke, ovde pored bandere pred našom radionicom. Još stoje njegove stope u krompirištu, ispod radnje. Dolazili su lovci, pregledali, stvarno je bila mečka, da čovek ne veruje - priča Rade Glavonjić za agenciju RINA.

Među meštanima ovog naselja odmah su se razvile raznorazne priče, ali bez šale ne može. Velisav Glavonjić kaže:

- Pred mojom kućom igrala je mečka, a drugi neka vide šta će i kako će.

Neki, opet u šali, kažu da je, pošto u Atenici ima mnoštvo naseljenika sa Javora i Ivanjice, "medved došao da vidi šta mu radi familija".

Na samo dvadesetak kilometara odavde, inače, na visovima Čemernog i Jelice, zimus je kamerama na hranilicama sa kukuruzom zabeleženo prisustvo sedam medveda. Kad im se servira hrana oni ne čine štetu po domaćinstvima, kaže Božidar Rudinac, predsednik Lovačkog udruženja Kaona u gornjem Dragačevu i napominje:

- Dva mladunca i ženka nisu ulazili u zimski san, dok su četiri jedinke prezimile u brlogu. Ženke, inače, ostaju na staništu sa potomstvom do nekog doba, a mužjaci su lutalice.

Mesto gde je medved strčao sa padine, prešao asflatni put i nestao u krompirištu Atenice udaljeno je od gradskog trga u Čačku tačno 4.700 metara.

BONUS VIDEO: VI DA STE NEKE DEVOJKE BILE BI NA FAKULTETU! Građani koji podržavaju Jutku, izvređali sve novinare!

(Espreso.co.rs / Rina / Glas zapadne Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.