PRVI PUT U 20 GODINA ISTORIJE MENSE SRBIJE! Organizuje se testiranje IQ za osobe sa invaliditetom!
Cilj testiranja je i da se podigne svest o problemima sa kojima se u svakodnevnom životu sreću osobe u invalidskim kolicima, Foto: Profimedia

podizanje svesti

PRVI PUT U 20 GODINA ISTORIJE MENSE SRBIJE! Organizuje se testiranje IQ za osobe sa invaliditetom!

Ovo je prvi put u preko 20 godina dugoj istoriji Mense Srbije da se ovakvo namensko testiranje organizuje u našoj zemlji

Objavljeno:

U cilju da ponudi mogućnost osobama koji iz zdravstvenih razloga najčešće nisu u mogućnosti da pristupe testiranju IQ, Mensa Srbije u saradnji sa Udruženjem mladih i studenata s invaliditetom (UMSI), Republičkim udruženjem studenata sa hendikepom (RUSH), Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara Dunav (UPIK Dunav) i Udruženjem distrofičara Beograd organizuje u subotu 20. aprila 2019. besplatno tesiranje IQ za osobe sa invaliditetom.

Ovo je prvi put u preko 20 godina dugoj istoriji Mense Srbije da se ovakvo namensko testiranje organizuje u našoj zemlji. Cilj testiranja je i da se podigne svest o problemima sa kojima se u svakodnevnom životu sreću osobe u invalidskim kolicima zbog nepostojanja pristupnih rampi i adekvatnih mogućnosti za prevoz.

Testiranje se održava u prostorijama Udruženja mladih i studenata sa invalididtetom (Vanđela Tome broj 5), koje imaju prilagođen pristup osobama koje se kreću u invalidskim kolicima. Do sada se za proveru koeficijenta inteligencije prijavilo 10 osoba na e-mail UMSI, a testiranje će biti obavljeno u tri grupe, u terminima od 12h, 14h i 16h.

Za više informacija kontaktirati: testiranje@mensa.rs ili 064/133 9655.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.