ŠTA JE OVO, KAFANA ILI CRKVA?! Pogledajte kako igraju ispod ikona dok trešte CECINE PESME!
Snimak iz parohijskog doma u Šapcu, Foto: Print Screen Youtube

projekat

ŠTA JE OVO, KAFANA ILI CRKVA?! Pogledajte kako igraju ispod ikona dok trešte CECINE PESME!

Vernici smatraju da ovakvoj muzici nije mesto u parohijskom domu

Objavljeno:

Snimak iz parohijskog doma Crkve svetog Vasilija Ostroškog u Šapcu, na kome se vidi kako okupljeni pevaju narodnjake uz pevačicu i muziku, dok sveštenik sve vreme snima telefonom, podelio je vernike!

Naime, vernici smatraju da ovakvoj muzici nije mesto u parohijskom domu, dok sa druge strane, starešina crkve sveštenik Ivan Jančić, objašnjava da se ništa skaradno nije dogodilo i da je snimak namerno postavljen samo "da bi se napravio urnebes".

Zao čovek iznosi iz svoga srca zlo. To su njihova ogavna lična mišljenja, sa njihove strane je skaradno to što su učinili. Nećemo odustati, ma ko šta pisao i radio. Zašto niko nije snimio i objavio liturgiju koja je trajala tri sata, nego samo taj snimak. Neko je ubačen iz druge crkvene orijentacije da rovari ovaj projekat - rekao je sveštenik Jančić za beogradske medije.

Inače, reč je o projektu "Podržimo život" koji se, uz blagoslov patrijarha, realizuje pri crkvi Rođenja majke božije u Zemunu već pola godine, a sprovodi ga doktor Bojan Cakić, pišu mediji.

Cilj je da se oživi porodica, pa se za učesnike organizuju hodočašća u crkve i manastire, kursevi o braku, porodici i natalitetu. Slobodne devojke i muškarci se na putovanjima druže, bolje upoznaju i zbližavaju, a pojedini će, verovatno, stupiti u vezu i u brak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.