ČITULJE ZA MIRU! Srbi se masovno opraštaju od SLOBINE žene. Zaprepastiće vas poruke koje joj šalju (FOTO)
Mirjana Mira Marković, Foto: Profimedia, Espreso.co.rs

Poslednji pozdravi

ČITULJE ZA MIRU! Srbi se masovno opraštaju od SLOBINE žene. Zaprepastiće vas poruke koje joj šalju (FOTO)

Prvu čitulju za crnogorski list Pobjeda dala su njena deca

Objavljeno: 11:06h

Od udovice nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića svakog dana se čituljom u dnevnim novinama opaštaju njeni poštovaoci.

Mirjana Mira Marković preminula je u 77. godini života u Rusiji, u mestu Soči, njena urna biće u subotu u 15 časova položena pored tela Slobodana Miloševića u Požarevcu.

Podsećamo, prvu čitulju za crnogorski list Pobjeda dala su njena deca, a navodi se da je njihova majka umrla "u izbeglištvu u Moskvi".

- "Naša mama Mira Marković umrla je u izbeglištvu u Moskvi u 77. godini 14. aprila. Očajni Marko i Marija Milošević", piše je u čitulji.

Nakon toga, u dnevnom listu Politika poslednji pozdrav koleginci Miri uputile su nekadašnje kolege sa Geografskog fakulteta, a danas i njeni saborci iz Udruženja građana Sloboda kao i ostali prijatelji.

- Slobodan i Sloboda su obeležili tvoj život. Slobodan te je sačekao pod vašom lipom, ali ne i sloboda u otadžbini koju ste neizmerno voleli. Neka ti je večna slava i hvala - piše u čitulji.

Čitulja za Miru Marković
Čitulja za Miru Marković foto: Espreso.co.rs

Pored ovog upečatljivog poslednjeg pozdrava njenih saboraca, mogu se naći i drugarski pozdravi.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Njoj će biti ispunjena poslednja želja da počiva ispod lipe, pored supruga, ali na sahrani joj neće biti ni sin, ni ćerka, brata i sestru nema,rođaka takođe gotovo i da nema, nekadašnji partijski saborci njenog supruga najverovatnije neće doći, izuzev Milutina Mrkonjića.

Ništa bolja situacija nije ni sa njenim julovcima. Ćerka Marija, koja je trenutno u Crnoj Gori, ne poseduje pasoš, ali ni ličnu kartu, tako da uopšte ne može da putuje, sin Marko iz Moskve u Srbiju ne sme da dođe zbog optužnica.

Telo Mirjane Mire Marković, koja je preminula u 77. godini života biće sutra kremirano u Rusiji, odakle će njena urna biti poslata u Srbiju i položena pored Slobodana Miloševićau Požarevcu.

Ipak, neće sav Mirin pepeo biti prenesen u Požarevac i Srbiju, jer će on biti podeljen u tri urne.

Jedan deo biće u urni koju će preuzeti njen sin Marko Milošević, drugi deo uzeće Marija Milošević, a treći deo biće odnet u Požarevac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.