Jedan od NAJVEĆIH voditelja RTS-a izvršio je SAMOUBISTVO davnih dana! OVO JE OSTAVIO SRBIJI!
Nebojša Đukelić, Foto: Printscreen

SAMOUBISTVA SU SVE ČEŠĆA

Jedan od NAJVEĆIH voditelja RTS-a izvršio je SAMOUBISTVO davnih dana! OVO JE OSTAVIO SRBIJI!

Život je tragično okončao 22. oktobra 1996, presudivši sebi u 50. godini

Objavljeno:

U pitanju je velikan Nebojša Đukelić, čija tragična sudbina i posle 20 godina izaziva setu kod ljubitelja umetnosti, pre svega onih koji su osamdesetih i devedesetih voleli film, televizije.

Od 1978. do 1990. na TV Beograd je vodio poznate Hronike Festa, a od 1988. do 1992. gledani program Festovizija koji se potom pretvorio u Treći kanal RTS-a. Od 1990. do 1992. bio je selektor FEST-a. Bio je glavni autor, urednik i voditelj TV serijala Pokretne slike, Petkom u 22 i Moderna vremena.

Tokom karijere je izveštavao sa filmskih festivala u Kanu, Berlinu, Veneciji, Moskvi, Valensiji, Montrealu gde je bio i član žirija, zatim Londonu, Tokiju, Puli, Nišu… Napravio je intervjue sa nekim od najvećih filmskih autora današnjice: Džonom Hjustonom, Federikom Felinijem, Bernardom Bertolučijem, Akirom Kurosavom, Romanom Polanskim, Sidnijem Lumetom, Piterom Virom, Varnerom Hercogom, Klintom Istvudom, Melom Gibsonom, Džimom Džarmušem, Nikitom Mihalkovim…

Paralelno sa poslom na televiziji i radiju, pisao je i za štampu. Filmske kritike, eseje i intervjue je objavljivao u listovima i časopisima kao što su Politika, Start, NIN, Sineast… Bio je autor i voditelj kviza „Prvih 100 godina“ (1994/95) koji je bio posvećen obeležavanju prvog veka filmske umetnosti.

Đukelić je tragično okončao život u hotelu „Metropol“ popivši veliku količinu tableta za smirenje, a šturi policijski nalazi su navodili da je to učinio u trenutku nervnog rastrojstva.

Bonus video

(Espreso.co.rs/štaimanovo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.