ŠAKALI SU NASTANILI NIŠ, meštani ovog naselja SLIČAN SLUČAJ NE PAMTE!
Šakali na putu u Nišu, Foto: Kurir/Privatna arhiva

NEVEROVATNO

ŠAKALI SU NASTANILI NIŠ, meštani ovog naselja SLIČAN SLUČAJ NE PAMTE!

U Nišu se čak organizuje i Šakalijada gde grupa lovaca ide u niške šume u opštini Pantelej ne bi li suzbila njihov broj

Objavljeno: 12.04.2019. 16:36h
  • 11

Još se nije dogodilo da se šakali iz šume, prirodnog staništa toliko spuste blizu grada pa čak se može reći i da su se nastanili u Nišu i to blizu niškog aerodroma "Konstantin Veliki.

Čitaoci nam javljaju da ih je moguće videti preko dana i da ponekada idu u grupama.

- Oni za sada ne napadaju ljude, ali prave veliku štetu poljoprivrednicima. Njihov pririodnio radijus kretanja je 60 kilometara i u Nišu se mogu videti na kilometar od naselja "Ratko Jović". Tu desno od aerodroma im odgovara stanište jer je tu zabranjen lov, a blizu je napušteni viojni objekat gde je i dalje zabranjen pristup ljudima. Najopasniji eventualni problem sa ovim životinjama koje su nešto između vuka i psa je da su veliki izazivači zaraza jer se hrane drugim životinjama - priča nam jedan od meštana Medoševca koji je do nedavno na tom mestu šetao psa.

On kaže da nema ništa protiv životinja, ali da "ne zna šta je u glavi šakala" i koga može da napadne u trenutku kada ogladni.

Ovi predatori su stalno na meti lovaca. U Nišu se čak organizuje i Šakalijada gde grupa lovaca ide u niške šume u opštini Pantelej ne bi li suzbila njihov broj.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media