KRAGUJEVAC UVODI BUS PLUS: Elektronsko plaćanje prevoza od 1. maja, a sa karticom će moći i u galerije, muzeje...
Kragujevac uvodi Bus plus, Foto: Aleksandar Jovanović

novitet

KRAGUJEVAC UVODI BUS PLUS: Elektronsko plaćanje prevoza od 1. maja, a sa karticom će moći i u galerije, muzeje...

Zamena kartica počela je 5. aprila i trajaće do 1. maja, dok će cena personalizovane kartice biti 300, a nepresonalizovane 250 dinara

Objavljeno: 12.04.2019. 16:49h

Elektronski sistem plaćanja vožnje u javnom gradskom prevozu, po ugledu na beogradski BusPlus, stigao je i u Kragujevac.

Kako se navodi na sajtu Grada Kragujevca, uvođenje novog sistema plaćanja počinje od 1. maja, a od tada će cena pojedinačne karte kod vozača biti znatno skuplja.

Inače, u novom sistemu naplate postoje personalizovane i nepersonalizovane eKg kartice, kao i dnevna, odnosno trodnevna i petodnevna vremenska karta.

Zamena kartica počela je 5. aprila i trajaće do 1. maja, dok će cena personalizovane kartice biti 300, a nepresonalizovane 250 dinara.

Osim u prostorijama Gradske agencije za saobraćaj (GAS) gradajni će moći da dopunjuju karticu na još osamdesetak prodajnih mesta u gradu. Novi elektronski sistem plaćanja vožnje u Kragujevcu pustili su u rad gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i ambasador Turske Tanžu Biligič očitavanjem personalizovanih eKg kartica.

Oprema za monitoring i tiketing iznajmljena je na period od dve godine od turske kompanije Apex Solutinos, koja je pobedila na tenderu GAS-a. Ideja je da osim za prevoz, kartica bude ulaznica za galerije, muzeje ili bazene, da se koristi za parking, kao i za svakodnevnu prijavu i odjavu dece iz vrtića.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media