NA 32. BEOGRADSKOM MARATONU TRČIMO ZA DECU OMETENU U MENTALNOM RAZVOJU
Humanitarna organizacija “Dečje srce“ pomaže osobama sa smetnjama u razvoju kroz sprovođenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa, Foto: Miloš Mladenović

humana priča

NA 32. BEOGRADSKOM MARATONU TRČIMO ZA DECU OMETENU U MENTALNOM RAZVOJU

Humanitarna organizacija “Dečje srce“ pomaže osobama sa smetnjama u razvoju kroz sprovođenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa

Objavljeno: 09:33h

Na 32. Beogradskom maratonu grupa od 30 zaposlenih iz farmaceutske kuće “Merck Sharp & Dohme” (MSD), skupljaće finansijska sredstva za humanitarnu organizaciju “Dečje srce” koja pomaže deci i mladima ometenim u razvoju.

- Želimo da deca i mladi koji su ometeni u razvoju budu što vidljiviji u našoj zajednici, a učestvovanje na Beogradskom maratonu jeste način da i oni daju svoj doprinos društvu, da budu deo velike priče. Drago nam je što su se ove godine našoj humanitarnoj akciji priključili zaposleni iz kompanije “MSD” i što žele da zajedno sa nama eliminišu predrasude i pomognu u integraciji osoba sa smetnjama u razvoju, u društvo. Zaposleni u kompaniji MSD će skupljati finansijska sredstva za kupovinu mašine za vez na tkaninama, specijalno dizajnirane kako se osobe sa smetnjama u razvoju ne bi povredile prilikom korišćenja. Mašina za vez koju ćemo kupiti u okviru akcije, koristiće mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju u našem Radnom centru. Takođe, pored trčanja, zaposleni u kompaniji MSD će se družiti sa nama i time dati dobar primer i drugim kompanijama i organizacijama. Mi moramo da budimo ono najbolje u sebi, a mislim da je to najbolje ostvarivo kroz ovakve akcije. Pozivam ovim putem i ostale kompanije da nam se priključe – rekao je Goran Rojević, direktor humanitarne organizacije za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Dečje srce”.

- Ovo je treći maraton u nizu na kom učestvujemo, ali ovaj događaj je poseban jer pored toga što se tim kolega koji trči znatno povećao, čitavu akciju dižemo na viši nivo i širimo je van granica Srbije. Naime, u goste nam dolaze i naše kolege iz kompanije “MSD” iz Bugarske, Slovenije i Švajcarske koji će takođe trčati na maratonu. Kao globalna kompanija koja proizvodi lekove i vakcine koje spašavaju živote ljudima, takođe smo vrlo posvećeni korporativnoj društvenoj odgovornosti i čast nam je što učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji – istakao je Nebojša Škuljec, direktor kompanije “Merck Sharp & Dohme” (MSD).

Misija organizacije “Dečje srce” jeste pružanje profesionalne podrške osobama sa smetnjama u razvoju, njihovim porodicama i stručnjacima na teritoriji Srbije. U skladu sa tim, organizacija “Dečje srce” osnovala je Radni centar u okviru kojeg od februara 2019. godine, postoji i kafić “Zvuci srca”. Kafić se nalazi u Čuburskoj 12 u Beogradu, a u njemu rade mladi sa blagim smetnjama u mentalnom razvoju. Prostor je obezbedio Grad Beograd, a opremilo ga je Ministarstvo za rad. Radi 15 mladih, koji imaju od 18 do 35 godina, a o zaposlenima se pobrinula organizacija “Dečje srce”. U ovom kafiću zaposleni ne izdaju fiskalni račun, već je na gostima da ostavljaju u kutijicama na stolovima kafića iznos koji smatraju da treba i koliko su u mogućnosti.

Humanitarna organizacija “Dečje srce“ pomaže osobama sa smetnjama u razvoju kroz sprovođenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa. Edukacijama, akreditovanim programima, mentorisanjem i supervizijom utičemo na socijalne promene u Republici Srbiji i poboljšanje kvaliteta života osoba sa smetnjama u razvoju. “Dečje srce“ osnovano je 9. marta, 2001. godine kao nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija, registrovana od strane Saveznog Ministarstva pravde.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.