ČUDO PRIRODE USRED SRBIJE: Hiljade građana hrli na ovo mesto za koje kažu da LEČI TEŠKE ZDRAVSTVENE TEGOBE!
Izvor, ilustracija, Foto: Profimedia

NEVIĐENO!

ČUDO PRIRODE USRED SRBIJE: Hiljade građana hrli na ovo mesto za koje kažu da LEČI TEŠKE ZDRAVSTVENE TEGOBE!

Lekovite vode na jugu Srbije razbijaju kamen u bubregu, leče hemoroide, ekceme, glavobolju i vid

Objavljeno:

Kladenac lekovite vode koja izvire iz kamena u Cerevajki kod Preševa, sve više pohode Albanci sa juga Srbije i Srbi iz Kosovskog pomoravlja.

Nadomak alternativnog administrativnog prelaza prema Kosmetu namernici i usputni prolaznici pune balone i kanistere, jer veruju da voda iz kamena podstiče razbijanje i izbacivanje kamena iz bubrega i mokraćnih kanala. Meštani Cerevajke i okolnih sela pričaju da voda leči hemoroide i ekceme.

– Godinama sam patio zbog kamena u bubregu. Poslušao sam komšiju i počeo da pijem ovu lekovitu vodu. Pre dve godine kamen je uz sukrvicu izašao i srećan sam što sam se ratosiljao danonoćne more – veli Nedžat Ajdini iz Preševa.

Blagotvoran je i izvor lekovite vode u Kržincu kod Vladičinog Hana, jer umivanjem seljanima dobrano popravlja vid. Isceliteljska svojstva pripisuju se i obližnjem blatu koje isceljuje rane. Pripoveda se da je ne tako skoro voz zakačio zaprežne kola, odbacio i teško povredio vola, koji je sav bio u ranama. Tek kada je vo legao u kaljugu, povrede su izlečene.

Od prirode natkana stena u Lepenici kod Vladičinog Hana iznedrila je vodu koja čini čuda: rasteruje glavobolju i poboljšava vid. Kladenac je u steni na visini od 15 metara, ali je voda sprovedena crevom.

– Stena ima dva otvora. U jednom je isposnica crkve Svete Petka, a u drugom izvor lekovite vode. Često zahvatam vodu. Kada se umijem, danima me ne muči nesnosna glavobolja – priča Leposava Milić uz Vranja.

BONUS VIDEO: Marija Lukić i njen advokat Borivoje Borović o odlaganju suđenja Milutinu Jeličiću Jutki

(Espreso.co.rs / Nacionalist.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.