OVI GRAĐANI IMAJU PRAVO NA 433 MILIONA DINARA OD DRŽAVE: Potpisan je SPORAZUM za realizaciju više programa!
Knez Mihailova ulica, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

evo ko ima pravo na novac

OVI GRAĐANI IMAJU PRAVO NA 433 MILIONA DINARA OD DRŽAVE: Potpisan je SPORAZUM za realizaciju više programa!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije potpisali su Sporazum o saradnji u vrednosti od 433,3 miliona dinara

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović potpisali su Sporazum o saradnji u vrednosti od 433,3 miliona dinara za realizaciju programa narodnih kuhinja, porodičnih paketa hrane i higijene.

Deo te pomoći namenjen je i za smeštaj tokom oporavka dece korisnika narodnih kuhinja u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima u 2019. godini, kao i za pokrivanje troškova rada narodne kuhinje u Crvenom krstu Bujanovac.

- Briga o našim građanima je prioritet resora kojim rukovodim. Posebnu pažnju posvećujemo mališanima zbog čega mi je veliko zadovoljstvo da kažem da smo ispunili obećanje koje sam dao prilikom posete Dečijem odmaralištu u Baošićima prošle godine da ćemo renovirati i obezbediti bolje uslove - rekao je Đorđević.

Kako je navedeno u saopštenju, na predlog Đorđevića u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, prvi put nakon 35 godina od izgradnje, počeli su radovi na rekonstrukciji objekta, za koju je izdvojeno 30 miliona dinara, a u planu je da bude završena do kraja maja ove godine.

- Značaj ovog odmarališta je veliki, u njemu borave deca iz grupe korisnika narodnih kuhinja i humanitarne pomoći, bez roditelja iz udaljenih seoskih sredina i sa područja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije - rekao je Đorđević.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović je rekao da će zahvaljujući razumevanju Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, deci iz najugroženijih socijalnih grupa biti omogućeni bolji uslovi za odmor i oporavak, ali i učenje.

BONUS VIDEO:

ZAPALIO CIGARETU NA PUMPI, PA DOBIO EKSPRESAN ODGOVOR U LICE! I to nije najgore što mu se desilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.