NEMAČKA TRAŽI JOŠ SRPSKIH MEDICINSKIH SESTARA: Novi konkurs je otvoren, saznajte da li ispunjavate uslove!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nostrifikacija obavezna

NEMAČKA TRAŽI JOŠ SRPSKIH MEDICINSKIH SESTARA: Novi konkurs je otvoren, saznajte da li ispunjavate uslove!

Poznavanje nemačkog jezika nije presudno

Objavljeno:

Počeo je drugi od tri planirana ovogodišnja konkursa za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.

Konkurs je otvoren do 26. aprila.

Prijave na konkurs se šalju preko Nacionalne službe za zapošljavanje do 26. aprila, rečeno je iz nemacke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Minimalne zarade su od početka godine povećane. Pre nostrifikacije diplome ona iznosi 2.000 evra bruto, a nakon 2.400 evra bruto", rečeno je u GIZ-u.

Navode da poslodavci, koji imaju ugovor sa "Tripl Vin" projektom, a ima ih 200, ne smeju ponuditi manju platu od te koja je dogovorena.

Poznavanje nemačkog jezika nije presudno, jer projekat "Tripl Vin" obezbeđuje stručnu i jezički pripremu o trošku projekta, kao i u procesu nostrifikacije diplome i integraciji novih zravstvenih radnika u nemačko društvo.

Projekat se orijentiše prema kodeksu Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i ne regrutuje stručno osoblje iz zemalja koje imaju nedostatak radne snage, niti sme da prouzrokuje nedostatak stručnog osoblja na tržištu rada u matičnim zemljama.

Projekat "Tripl Vin" sprovodi se po Sporazumu o posredovanju i privremenom zapošljavanju srpskih državljana u Nemačkoj iz 2013. godine.

Za šest godina "Triple Vin" je posredovao u zapošljavanju 660 medicinskih i pedijatrijskih sestara i tehničara, što je 110 godišnje.

Sledeći konkurs, poslednji ove godine, biće raspisan krajem avgusta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.