UKINUTA MERA ZABRANE: Upravni sud vratio advokata Dragana Krajinovića na posao
Upravni sud vratio advokata Dragana Krajinovića na posao, Foto: Profimedia / Nebojša Mandić

VRAĆENO PRAVO

UKINUTA MERA ZABRANE: Upravni sud vratio advokata Dragana Krajinovića na posao

Advokat Marko Kljajević je izjavio da veruje da će ova odluka navesti disciplinske organe i upravu Advokatske komore Beograda da prema svim advokatima postupa jednako i nepristrasno

Objavljeno:

Upravni sud je vratio pravo advokatu Draganu Krajnoviću da radi svoj posao i odložio izvršenje privremene zabrane rada koju je donela uprava Advokatske komore Beograda. - Upravni sud je u svojoj presudi, pored očiglednih prekoracenja ovlašćenja i nepravilne primene zakona od strane uprave Advokatske komore Beograda (AKB), istakao i ugrožavanje prava koja su garantovana međunarodnim konvencijama i Ustavom, i sprečio nov pristup uprave AKB koji ignoriše pravo na jednakost svih pred zakonom - rekao je advokat Nemanja Jolović, član tima branilaca advokata Krajnovića.

Advokat Marko Kljajević je izjavio da veruje da će ova odluka navesti disciplinske organe i upravu Advokatske komore Beograda da prema svim advokatima postupa jednako i nepristrasno. Dodao je i da je Krajnović "jedan od najvećih boraca protiv nasilja u porodici i ostalim hitnim porodičnim predmetima". Krajnović nije želeo da komentariše ovu odluku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.