UDRUŽENJE SRBA KIM USVOJILO DEKLARACIJU: Kosmet je neodvojivi deo Srbije, zločince za etničko čišćenje kazniti!
Potpisivanju dokumenta prisustvovali narodni poslanici Snežana Paunović, Zvonko Stević i Dragomir J. Karić i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković!, Foto: Printscreen / Kurir / Privatni arhiv

ZAHTEVAJU KAZNE!

UDRUŽENJE SRBA KIM USVOJILO DEKLARACIJU: Kosmet je neodvojivi deo Srbije, zločince za etničko čišćenje kazniti!

Potpisivanju dokumenta prisustvovali narodni poslanici Snežana Paunović, Zvonko Stević i Dragomir J. Karić i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković

Objavljeno:

Udruženje Srba Kosova i Metohije usvojilo je Deklaraciju o južnoj srpskoj pokrajini u kojoj je naglašena težnja da odgovorni za zločine nad srpskim i ostalim nealbanskim stanovništvom napokon budu kažnjeni.

Istaknuto je da je Kosmet neodvojivi deo Srbije, da su nakon potpisvanja Kumanovskog sporazuma 1999. godine uz prisustvo stranog faktora zaduženog za zaštitu svih građana Kosova i Metohije izvršena ubistva, kidnapovanja, trgovina organima i brutalno etničko čišćenje Srba. U Deklaraciji je podvučeno da je prostor Kosova i Metohije privremeno okupirana teritorija, te da su sve odluke takozvane države Kosovo neustavne.

- Na čelu privremenih institucija Kosova uglavnom su pripadnici terorističke i zločinačke organizacije Oslobodilačka vojska Kosova koji su počinili najmonstruoznije zločine protiv civila i regularnih snaga Republike Srbije. Oni konačno moraju biti procesuirani pred srpskim ili nekim nepristrasnim sudom koji nije instrumentalizovan i politički oformljen poput onog u Hagu - precizirano je u Deklaraciji.

Potpisivanju su prisustvovali narodni poslanici Snežana Paunović, Zvonko Stević i Dragomir J. Karić, kao i rektor Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, predstavnici Srba iz Zvečana, Gračanice i Kosovske Mitrovice.

- Deklaracija podržava vekovne težnje i realne stavove Srba s Kosova i Metohije da država mora biti uvek uz narod i da je podrška Srbije najveći garant za ostanak Srba na KiM. Naravno i podrška našeg presvetog patrijarha Irineja i čitavog preosveštenstva je vrlo značajna - naglasio je narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Usvajanju Deklaracije prethodila je redovna izborna skupština na kojoj je za predsednika Udruženja izabran Dragoslav Lazić, a narodni poslanici Snežana Paunović, Zvonko Stević i Dragomir J. Karić za članove Predsedništva.

BONUS VIDEO:

Radnici fabrike iz Ivanjice firmu napustili uz muziku! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.