OD OVOGA SRCE MOŽE DA PREPUKNE! Dejana je zaustavila Žandarmerija, on je izvadio dokumenta, A ONI NOVČANIKE
Dejana je zaustavila Žandarmerija, on je izvadio dokumenta, A ONI NOVČANIKE, Foto: facebook

TUGA DO NEBA

OD OVOGA SRCE MOŽE DA PREPUKNE! Dejana je zaustavila Žandarmerija, on je izvadio dokumenta, A ONI NOVČANIKE

Dejan Milutinović je otac Vasilija (4), obolelog od Westovog sindroma, za kog se prikupljaju sredstva za lečenje

Objavljeno:

Dejan Milutinović vozio je automobil jedno veče kada ga je zaustavila patrola Žandarmerije. Stao je, izvadio dokumenta, a oni - novčanik. Ono što je usledilo, ostavilo ga je u šoku, ostao je bez reči, a srce je, kaže, htelo da prepukne.

"Zaustavlja me patrola Žandamerije sinoć u kasne sate. Prilaze momci vozilu. Krenuo sam da im spremim dokumenta. 'Dobro veče' - kaže jedan - 'ne treba, nismo vas zbog toga zaustavili'. Drugi me pita: 'Je l' ovo vaš sin na kolima? Zbog toga smo vas zaustavili.' U jednom trenutku, momci su izvadili pare. 'Želimo da doniramo za pomoć Vasi.' Izgubio sam se. Nisam znao šta da kažem. Ostao sam bez reči. A srce 'oće da pukne", opisao je Dejan Milunović ovu scenu, pre nekoliko dana na Fejsbuku.

Dejan Milutinović je otac Vasilija (4), obolelog od Westovog sindroma, za kog se prikupljaju sredstva za lečenje.

Kako se navodi na sajtu fondacije "Budi human", Vasilije se od rođenja bori sa najtežim oblikom Westovog sindroma i drugim oblicima retardacije mozga.

"On je veseo i nemiran dečak i skoro uvek ima osmeh na licu, što sve koji ga pogledaju potpuno razoružava. Mamu Draganu, oca Dejana i starijeg brata Strahinju najviše obraduje kada vide mali, ali ipak napredak u njegovom psihičkom, kao i u fizičkom stanju. On ih sve razume, zna gde mu je uvo, gde mu je nosić i sve ih pomazi uveče pred spavanje, ali još ne može sam da sedi, da drži glavu, da govori ili hoda, a verujemo da bi najradije trčao kao svaki njegov vršnjak", navodi se nas staju Fondacije.

Fizikalne terapije i lekovi koji mu kontrolišu epileptične napade su jedine stvari koje mu mogu pomoći. To je dugotrajan i mukotrpan proces, u kome on trpi i određene bolove, ali sve izdržava sa osmehom, kao da je i sam svestan da je to jedini način da mu bude bolje.

Kada vide kakav je borac, njegovi roditelji dobijaju snagu da se bore za njega, da se raduju svakom novom danu u kome će Vasilije uraditi nešto što ranije nije mogao.

Na žalost, oni nemaju dovoljno sredstava da njegovo lečenje isprate u celosti. Neophodna im je pomoć dobrih ljudi, na kojoj su neizmerno zahvalni. Udruženim snagama Vasilije može biti samo bolje.

To je jedina opcija za njega i za radost njegove porodice i njegovog brata koji ga nestrpljivo čeka da se igraju, razgovaraju i rastu kao sva druga braća.

"Upišimo 247 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom na linku e-doniraj", piše na sajtu fondacije "Budi human", gde možete videti tačne detalje kako da pomognete porodici Milunović.

Upravo plakat sa pozivom na pomoć malog Vasilija videli su i ovi humani pripadnici Žandarmerije i odmah reagovali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.