NAJSTARIJI ROTARI KLUB U SRBIJI SLAVI 90. ROĐENDAN: Ovim ljudima se treba DIVITI
Rotari klub Beograd!, Foto: Promo

SVAKA ČAST

NAJSTARIJI ROTARI KLUB U SRBIJI SLAVI 90. ROĐENDAN: Ovim ljudima se treba DIVITI

Jedna od poslednjih akcija koju je Rotari klub Beograd sproveo bila je posvećena nabavci zamrzivača za majčino mleko, Institutu za neonatologiju u Beogradu

Objavljeno:

Rotari klub Beograd obeležio je 90. godina od osnivanja prvog roterijanskog kluba u Srbiji, kao prvi u Kraljevini Jugoslaviji, davne 1929.godine. Pod istim imenom, Rotari klub Beograd je nastavio tradiciju tog predratnog kluba koji je reosnovan 1992. godine u našoj prestonici.

Rotari klub Beograd!
Rotari klub Beograd! foto: Promo

Inače, Rotari klub Beograd je najstariji Rotari klub na našim prostorima, koji je značajno doprineo razvoju i širenju Rotarijanstva i sproveo veliki broj humanitarnih i drugih društveno korisnih akcija.

Osnovno načelo rada Rotari klubova je da uspešni poslovni ljudi ostvaruju ideje čovekoljuba u našem društvu. Rotari klub je udruženje koje služi zajednici kroz humanitarni rad.

Rotari klub Beograd!
Rotari klub Beograd! foto: Promo

Ovaj pokret je kroz vreme prerastao u internacionalni i danas deluje kroz dve organizacije, Rotary International i Rotary fondaciju i broji preko 1.200.000 članova okupljenih u više od 6.000 klubova u celom svetu. U Srbiji i Crnoj Gori ima ukupno 60 klubova, od koih je 16 u Beogradu. Sredstva koja su prikupljena na proslavi 90. godina od osnivanja prvog Rotari kluba, biće donirana u plemenite svrhe za dečiju onkologiju i školu za decu oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, s kojom Rotari klub Beograd sarađuju dvadeset godina.Rotari klub Beograd je još davne 1995. godine sproveo akciju vakcinacije na Kosovu i Metohiji, a pored toga imali su mnogo donacija, kao što su: kuća porodici u Obrenovcu, kuća porodici u Kraljevu, kao i računari za decu bez roditelja u starateljskim porodicama.

Jedna od poslednjih akcija koju je Rotari klub Beograd sproveo bila je posvećena nabavci zamrzivača za majčino mleko, Institutu za neonatologiju u Beogradu, a novac je prikupljen na novogodišnjem dobrotvornom balu krajem decembra prošle godine.

Rotari klub Beograd!
Rotari klub Beograd! foto: Promo
foto: Promo

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.