ODATA POŠTA PALIM JUNACIMA NA DIVČIBARIMA: Stradali heroji tokom NATO AGRESIJE neće NIKADA BITI ZABORAVLJENI!
Ulica poručnika Savičića i Radića a na mestu pogibije oficira izgradjena je crkva posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju!, Foto: Ministarstvo odbrane, Ilustracija

SAZNAJEMO!

ODATA POŠTA PALIM JUNACIMA NA DIVČIBARIMA: Stradali heroji tokom NATO AGRESIJE neće NIKADA BITI ZABORAVLJENI!

Ulica poručnika Savičića i Radića a na mestu pogibije oficira izgradjena je crkva posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju

Objavljeno: 17:38h

Polaganjem venaca kraj spomen-obeležja u naselju Kraljev sto na Divčibarama, danas je odata pošta pripadnicima 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navodjenja (VOJIN), potporučnicima Željku Savičiću i Siniši Radiću, koji su poginuli u vazdušnim udarima NATO avijacije 1999. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, vence su položili pripadnici brigade, porodice i prijatelji, predstavnici gradova Valjeva i Kraljeva, delegacije veterana, SUBNOR-a i udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U okviru obeležavanja 20. godišnjice odbrane od NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju, a na inicijativu koju su pokrenuli pripadnici 126. brigade VOJIN, grad Valjevo dodelio je naziv jedne ulice na Divčibarama - Ulica poručnika Savičića i Radića a na mestu pogibije oficira izgradjena je crkva posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju.

Potporučnici Željko Savičić i Siniša Radić posthumno su odlikovani Medaljom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti i unapredjeni u čin poručnika, a 2015. godine Valjevska eparhija ih je posthumno odlikovala Ordenom Svetog vladike Nikolaja.

BONUS VIDEO:

VI SLUŠATE RADIO PLJAČKU! Lopovi upali u stanicu i opelješili sve odreda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.