DOBILA SI NOVO SRCE, A TATA SAD IDE DA POPRAVI OKO: Ispovest oca devojčice sa DAUNOVIM SINDROMOM koga su PRETUKLI
Goran Veselinov sa ćerkom Leom (14), Foto: Privatna arhiva

napali su ga

DOBILA SI NOVO SRCE, A TATA SAD IDE DA POPRAVI OKO: Ispovest oca devojčice sa DAUNOVIM SINDROMOM koga su PRETUKLI

Evo kako je Goran objasnio svojoj Lei šta mu se desilo

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Goran Velinov je čovek koji je pre par dana dobio batine ispred svoje zgrade u Novopazarskoj ulici nakon što ga je napao vozač koji se bahato parkirao na mestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom.

Iako je Goran par puta uljudno zamolio vozača da se pomeri, ovaj je to odbio, a posle je i pretukao nesrećnog čoveka.

Samo sam ih pitao koliko misle da se zadrže na parkingu koji je rezervisan za invalide jer treba da mi dođe supruga sa teško bolesnim detetom, mojom Leom (14) koja boluje od Daunovog sindroma, objašnjava Goran za Espreso.

Dodaje kako je nakon njegovih pitanja usledila gomila ružnih komentara, psovki, uvreda, a potom i teške batine od kojih se jedva oporavlja.

Goran Veselinov  sa ćerkom Leom (14)
Goran Veselinov sa ćerkom Leom (14) foto: Privatna arhiva

Ja sam sišao ispred zgrade u kojoj stanujem da bi sačekao ćerku zbog koje i imam rezervisano parking-mesto ispred ulaza. Kada sam izašao, video sam da već ima jedan parkiran automobil što nije ništa čudno jer se u blizini zgrade nalazai fast food hrana, priča Velinov koji je brutalno pretučen od strane dvoje siledžija.

On nam je objasnio kako je nakon toga prišao kolima gde je video kako dve žene sede, nakon čega ih je upitao kada će da se pomere. One su mu odgovorile da neće još dugo ostati, nakon čega im je rekao da je sve u redu i da čeka da mu stignu žena i ćerka koja se oporavlja od operacije srca.

Lea (14)
Lea (14) foto: Privatna arhiva

Tada je naišao i komšija Nikola (67) koji obožava Leu i ponovio je gospođama da ona treba da stigne svakog momenta. One su nakon toga pozvale muškarca koji je došao da vidi šta se dešava, nakon čega mu je jedna od njih rekla da su kola parkirana na mestu za invalide, priča i dodaje kako je nakon toga usledila lavina psovki.

- Ma popuši mi, bre, ku*ac, majmune! Dođi 'vamo da ti je*em mamu sad, ološu! Je*e mi se i za invalide i za njihova parking mesta, rekao je taj muškarac Velinovu, koji mu je na to odgovorio:

Važi, lafe, nema problema, ostani.

Nakon incidenta, Velinov je pozvao pauka i zamolio ih je da pozovu i policiju jer "ima posla" sa bahatim i agresivnim vozačem.

Za to vreme komšija se ponovo obratio vozaču rečima da nije u redu što se tako ponaša jer čovek čeka ženu koja treba da se uparkira sa bolesnim detetom na to mesto.

Lea (14)
Lea (14) foto: Privatna arhiva

Nakon toga, vozač je prema njegovim rečima ustao i udario Nikolu posred naočara i staklom mu isekao lice.

Nikola je tada pao, a ja sam se odmah okrenuo da mu pomognem nakon čega sam dobio pesnicu. Ja sam čuo da je nešto puklo, ali sam mislio da je u pitanju njegova ruka, a ne moja glava. Povraćalo mi se, a bol je bio ogroman. Samo sam čekao da dođe moja Lea iako sam bio uplašen i za nju, priča Velinov.

Dodaje kako je imao tešku operaciju nakon toga i kako su mu ugrađene titanijumske pločice na glavi.

Lea (14) sa tatom Goranom
Lea (14) sa tatom Goranom foto: Privatna arhiva

- Imao sam sreću da mi doktor savršeno odradi operaciju. Ugrađene su mi titanijumske pločice koje će mi ostati u predelu čela, vilice i jagodica do kraja života, objašnjava Goran i dodaje kako se u početku na njegovom licu nisu primećivale fizičke povrede, i da je sve usledilo kasnije.

On dodaje kako se često suočava sa predrasudama i u 90 odstvo slučajeva nailazi na negodovanje i psovke.

Mali broj ljudi se pomeri čim ih zamolim, svi ostali su jako neprijatni i svašta čujem okolo, ali do sada me niko nikad nije fizički napao.

foto: Privatna arhiva

Goran je to ostavio "iza sebe", ali i dalje trpi posledice, kako fizičke, tako i psihičke.

- Sutra idem da mi skidaju konce na VMA, sve me još boli, ali to je ništa u poređenju sa stresom koji mi je nanet. Ja moram da razmišljam i o svojim ćerkama, i pogotovo o Lei koja je jako vezana za mene i koja je skoro imala operaciju srca.

Lea ti si skoro dobila novo srce, a tata sada mora da ide da "popravi" oko, rekao je Goran svojoj ćerki kako bi joj objanio zašto izgleda tako.

Epilog celog događaja je da su otac i sin uhapšeni zbog brutalnog prebijanja Gorana.

Nasilnici koji su izvređali, a potom i nasrnuli na oca devojčice Lee (14) jer ih je zamolio da se pomere sa parking mesta rezervisano za osobe sa invaliditetom, nisu od ranije poznati policiji i nemaju policijski dosije.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.